Необходими продукти:
2 пилешки горни бутчета
70 г брашно
сол на вкус
черен пипер на вкус
1 с.л. зехтин
1 с.л. масло
2 скилидки чесън
60 мл сухо бяло вино
120 мл пилешки бульон
4-5 парчета лимон
сок от 1 лимон
1 1/2 ч.л. мед
3 с.л. каперси
магданоз на вкус
Начин на приготвянe:
Загрейте маслото и зехтина. Подправете месото със сол и черен пипер, оваляйте в брашното и запържете до готовност, извадете бутчетата. В същата мазнина прибавете ситно нарязания чесън за минута, залейте с виното, разбъркайте, добавете бульона, лимоновия сок, меда и каперсите, пише lakomnik.bg.
Гответе за 2-3 минути, докато течността се изпари на половина. Прибавете лимоновите парчета, подправете на вкус, добавете ситно нарязани магданоз, върнете пилето за минута и сервирайте като го полеете обилно със соса.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 По-добре си направете
16:07 20.09.2020
2 onq s konq
16:15 20.09.2020
3 Къна
16:16 20.09.2020
4 onq s konq
16:23 20.09.2020
5 един от стадото
16:45 20.09.2020
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 Рецептата е супер
17:49 20.09.2020