Крекерите са здравословни и може да се хапват на закуска или като междинно хранене за повече енергия. Комбинират се със свежи плодове и зеленчуци, с крем сирена, с шунка и морски дарове – въпрос на желание и импровизация, пише znamdaiam.bg
Необходими продукти:
200 мл много студена вода
100 мл олио
1 ч.л. морска сол
щипка бакпулвер
2 ½ чаши брашно (най-добре е да се смесят 1 ½ - 240 г, чаша пълнозърнесто или ръжено брашно и 1 чаша – 160 г, пшенично брашно)
сушен копър
½ с.л. ким
2 с.л. сусам
2 с.л. ленено семе
Начин на приготвяне:
В брашното добавете солта и бакпулвера, а в студената вода сложете олиото.
Излейте водата с олиото в брашното и замесете еластично тесто. Смесете подправките и семената, разстелете на масата стреч фолио и ги изсипете равномерно върху него.
След това разточете отгоре тестото на тънка кора и го нарежете на формички – примерно на ромбове. Обърнете го на обратно и премахнете фолиото – семената трябва да са залепнали върху тестото.
Загрейте предварително фурната на 180 градуса, поставете крекерите в плоска тава и печете около 20 минути.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 хараре
10:06 22.09.2020
2 Не ми действат добре на стомаха
10:52 22.09.2020
3 Johansson
11:23 22.09.2020