Необходими продукти:
за тестото:
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. вода
1 щипка сол
1 ч.ч. брашно
4 яйца
за крема:
1 л. прясно мляко
2 яйца
3 с.л. брашно
1 ч.ч. захар
Начин на приготвяне:
Смесете олиото, водата и солта в тенджера и след като сместа кипне, добавете на порции брашното при непрекъснато бъркане.
Тестото е готово, когато започне да се отлепя от стените и дъното на съда, пише gotvach.bg. Снемете и след като изстине, добавете яйцата едно по едно - бъркайте хубаво след всяко.
Застелете тава с хартия за печене и слагайте отгоре по лъжица от тестото на разстояние едно от друго. Може и да оформите тестото с ръце на топчета за по-хубав вид.
Изпечете еклерчетата в загряна до 200 градуса фурна (около половин час). Не отваряйте фурната по време на печенето, а след като са готови, открехнете съвсем леко и оставете така да изстинат.
Приготвяне на крема:
Кипнете млякото в съд на котлона, а през това време разбийте яйцата със захарта и брашното. Добавете в прясното мляко при непрекъснато разбиване. Бъркайте, докато се получи гладък крем.
Срежете леко вече изстиналите еклери и напълнете с крема. Потопете ги в разтопен предварително шоколад или направете украса с шоколадова глазура.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Лора
10:14 23.09.2020
2 NikNay
10:21 23.09.2020
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 MsPo
16:28 23.09.2020