Необходими продукти:
700 гр. свинска кайма
2 глави лук
1 яйце
100 мл. прясно мляко
1 връзка копър
2 филии хляб
100 гр. галета
1 с.л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус
За соса:
200 гр. червени боровинки
1 лимон
4 с.л. захар
Начин на приготвяне:
Обелете лука и го нарежете на ситно. Измийте копъра, подсушете го и също го нарежете.
След това накиснете хляб в млякото, но махнете коричките му. След като го изцедите, го смесете с яйцето и лука. Разбъркайте и добавете към тях каймата, солта, червения пипер и разбъркайте всичко добре.
С мокри ръце оформете малки кюфтенца. Всяко от тях оваляйте в галета.
Покрийте тавата с хартия за печене, отгоре сложете алуминиево фолио, намажете го с масло и поставете кюфтетата върху него.
Загрейте фурната на 200 градуса и печете кюфтенцата за 20-30 минути.
За приготвянето на соса:
Измийте добре боровинките, а след това ги подсушете. Поставете ги в блендера, добавете лимонов сок и захар, а след това разбъркайте.
Залейте кюфтенцата със соса от червена боровинка, гарнирайте с картофено пюре и сервирайте, пише jenata.blitz.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Аре
Коментиран от #3
16:20 19.10.2020
2 ГРАД КОЗЛОДУЙ
16:20 19.10.2020
3 антрашпиц
До коментар #1 от "Аре":
..и с бира де.Тез кюфтета само така ще приседнат..17:34 19.10.2020