Last news in Fakti

18 Октомври, 2020 14:53 6 482 8

Откриха нов предвестник на инфаркта

  • предвестник-
  • инфаркт-
  • език-
  • учени

Езикът на пациенти с хронична сърдечна недостатъчност изглежда по съвършено различен начин, отколкото този на здрави хора

Откриха нов предвестник на инфаркта - 1
Снимка: Shutterstock

Промяната на цвета на езика подсказва за наближаващ инфаркт, съобщава електронното издание „Експрес”, позовавайки се на мнението на кардиолози, цитирани от kanal3.bg.

Микроорганизмите върху езика могат да помогнат при диагностицирането на сърдечна недостатъчност, твърди д-р Тянхуей Юан от болницата към университета по китайска медицина в Гуанджоу.

Езикът на пациенти с хронична сърдечна недостатъчност изглежда по съвършено различен начин, отколкото този на здрави хора, подчертава тя.

Според д-р Юан, здравият език има бледочервен цвят с бледо бяло покритие. При пациентите със сърдечна недостатъчност тази плака има жълтеникав цвят и видът ѝ се променя в зависимост от развитието на заболяването.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отегчен

    16 12 Отговор
    Китайската медицина досега е докарала само нови болести , нищо друго !
  • 2 Руси

    14 2 Отговор
    Много думи с малко съдържание.

    Коментиран от #3

  • 3 Хаджи Хаджи Българин

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Руси":

    Вчера Вени от " Креватната рубрика 00:30 ч" се изяви, като археолог! А днес и като кардиолог! Нищо чудно утре и стоматолог или пълното да стане!
  • 4 Хаджи Хаджи Българин

    2 1 Отговор
    Пулмолог!
  • 5 НАТО ВЕЦ

    2 2 Отговор
    Момата от снимката е със "сърдечен проблем", но не е за кардиолог😇
  • 6 Изясняване

    4 2 Отговор
    Ако сърцето ти те осъжда , инфаркта или друга неприятно опасна случка
    е близко.
    .
  • 7 Дълбоко Виждащ

    3 0 Отговор
    Днес бе прекрасен слънчев ден!Много полезен за работа на открито,или за поход в планината!Пишете за симптоми инфаркта.В тази област имам големи познания и мога да ви говоря за истински прединфарктен синдром,който всеки ще пренебрегне!не не е езика,ако всекидневно чистите езика си със сребърна лъжичка езикът ви ще бъде..ОК!Няма да ви кажа за този симптом,а директно ще ви кажа как да не получите Проблем на голям кръвоносен съд!След 50г по з зърна Какао на ден,сутрин Лъжича зехтин с Ябълков оцет,вечер Аспирин протект и Статин -подходящ за вас!Първата година след 50-така си направете кръвни изследвания пълни и вижте холестерола общ,добър и лош холестерол!След като пиете статина след вечеря,може и преди 6месеца вижте пак холестерола и така 3пъти докато разберете кой е за вас.Движете се повече пеша,спортувайте леко и не помагайте на всеки срещнат,защото добрината винаги се наказва!Благодарни са само Животинките и Дръвчетата!Ако спазвате тованяма никога да ви изненада гадна болка между гърдите....и сърцето бие като чук в гърдите!Бъдете здрави и се вслушайте ....Има хора,които много говорят,но и много знаят-Слушайте ги ...
  • 8 баба ви от бг

    0 0 Отговор
    този е минал покрай истинската кит медицина от 5000 год. нищо общо с тези, които изпращат в 20 век вирусите !