6 366 2

Рецепта за вечеря: Пуешки бутчета със зеле

  • пуешко-
  • бутчета-
  • зеле-
  • какво да сготвя-
  • на фурна

Невероятни вкусове и аромати

Рецепта за вечеря: Пуешки бутчета със зеле - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

2 бр. долни пуешки бутчета

1 средно голяма прясна зелка

1 домат

1 глава лук

1/2 ч.л. на зърна черен пипер

1 ч.л. червен пипер

сол на вкус

2 бр. дафинов лист

3 с.л. олио

1 с.л нарязан магданоз

Начин на приготвяне:

Сварете пуешките бутчета за около 30 мин. Междувременно нарежете зелето на тънки ивици и настържете домата.

Загрейте олиото в дълбок съд на котлона на умерена температура и запържете леко лука до омекване за около 5 мин.

Добавете зелето, червения пипер и настъргания домат. Разбъркайте хубаво.

Сипете от бульона, в който са врели бутчетата, и задушете за около 15 мин. Овкусете със сол, зърна черен пипер и дафиновите листа.

Поставете от зелето на дъното на гювеч. Отгоре поставете бутчетата и засипете с останалото зеле.

Изпечете в студена фурна за около 1 ч - 1 ч.15 мин. на 200 градуса. При готовност поръсете с нарязан магданоз и отстранете по желание дафиновите листа и зърната черен пипер.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 12 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брендолета

    2 2 Отговор
    Пилешки бутчета със зеле.
  • 2 Гошо

    0 0 Отговор
    @Венелина Маринова, Вие сте корифей в широк спекър - от кулинарното... та чак да аналното изкуство.
    За един приятел да попитам - може ли и двете неща в една вечер?