Необходими продукти:
3 бр. пилешки бутчета (горна и долна част)
3-4 червени чушки
3-4 зелени чушки
3 домата
3-4 скилидки чесън
магданоз
черен пипер на зърна, сол
3-4 с.л. олио
1-2 с.л. оцет
Начин на приготвяне:
В средно голяма тенджера загрявате олиото и слагате бутчетата. Добавяте сол и черен пипер на зърна. Когато бутчетата се запържат, добавяте вода и ги оставяте да се варят около 35-40 минути.
Изпичате чушките и доматите. Може на парти грил, скара, или дори в тефлонов тиган върху котлона.
В голямо хаванче или купа счуквате чесъна с малко сол. Прибавяте печените чушки и домати и счуквате и тях.
Добавяте нарязания магданоз и оцета. Разбърквате всичко добре. Изваждате свареното пиле и го обезкостявате. Прецеждате бульона. Слагате бульона отново на котлона. Прибавяте пилешкото месо.
Прибавяте сместа от хаванчето. Оставяте да ври не повече от 3-4 минути. Сервира се гореща.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Sofia
10:09 27.10.2020
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Пущиняк
10:11 27.10.2020
4 Я па тоя
До коментар #2 от "въпросче":
И кво сега-заради някаква си мацка и чесън ли да не ядем-абе много изискани станахте бе...То като че ли тая мацка злато се...е......10:13 27.10.2020
5 Тони
10:35 27.10.2020
6 Hjjgv
11:04 27.10.2020
7 Стига бе
11:40 27.10.2020
8 Йозеф
12:27 27.10.2020
9 Бай Пешо
19:00 27.10.2020
10 Гост
13:14 28.10.2020