Last news in Fakti

29 Октомври, 2020 16:05 25 787 7

Рецепта за вечеря: Рамен супа с пилешко

  • рамен-
  • супа-
  • пилешко-
  • японска кухня-
  • какво да сготвя

Традиционно японско ястие

Рецепта за вечеря: Рамен супа с пилешко - 1
Снимка: Shutterstock

Супата рамен е едно от най-традиционните и известни по цял свят японски ястия. Тя е много популярна както сред самите японци, така и сред почитателите на японската кухня из различни страни.

Супата рамен се приготвя от нудъли, сервирани с месо или риба и подправени със соев сос или мисо. Често се добавят още водорасли, спанак, лук – като топинг. За рамена, наред със задължителните рамен нудъли, най-често се използва пилешко или свинско месо, риба тон, сушени сардини, а за бульона – телешки или свински кокали, гъби шийтаке, водорасли, лук, пише oishii-cuisine.com.

Любопитно е, че супата рамен има безброй разновидности – всеки район в страната има свои вариации и характерни добавки, които отличават регионалната кухня.

Произходът на това ястие не е съвсем ясен – според някои рамен произлиза от Китай. Според други традиционната супа, във вида, в който я познаваме днес, се е зародила в самата Япония към края на 19 век.

Необходими продукти:

За бульона:

3 ч.ч. пилешки бульон

4 с.л.соев сос

2 ч.ч. вода

2-3 резенчета пресен джинджифил

2 с.л. олио

черен пипер

звезден анасон – на вкус

лют червен пипер – на вкус

сол – на вкус

За основата:

400 гр. пилешки гърди или пилешко месо по избор

2 с.л. олио за запържване на месото

2 скилидки чесън

400 гр. Рамен нудъли

100 гр. спанак

2-3 сварени яйца

пресен лук – за гарниране

сусам – за гарниране

Начин на приготвяне:

Сварете нудълите за около 5 минути до готовност.

Пилешкото месо се нарязва на парчета с желана големина и се запържва до приятен загар в олиото, слага се малко от пилешкия бульон и се готви още до готовност. При запържването към месото се добавя по желание чесън.

За приготвянето на бульона се смесват всички продукти, слагат се на котлона да кипнат. Слагат се и подправките. След като поври, бульонът се прецежда, отстранява се джинджифилът. Накрая към него се добавя спанакът. Бульонът се опитва – ако е твърде солен, се добавя малко захар или се разрежда с вода.

Готовото месо се разпределя в купички, заедно с нудълите. Отгоре се слага нарязан на едри стръкчета пресен лук, сусам и нарязано яйце. Върху тях се излива готовият бульон със спанака.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Директора

    6 8 Отговор
    Стига моля ви се с тия бъркочи.
    Само като прочета: Сварете нудълите.
    И се отказвам!!!
  • 2 зелен петел

    3 8 Отговор
    Рецепта за вечеря: Румен супа с пилешко ,блъснало се в самальота му.
  • 3 Лора

    3 3 Отговор
    Благодаря за вкусната супа...!
  • 4 сега

    1 3 Отговор
    Кой е играл Нинджаго да си признае!
  • 5 Феллах ПОНТИЙСКИ

    1 0 Отговор
    Това е супа БИЖУ -АФРОДИЗИАК
  • 6 ラメン

    1 0 Отговор
    Не е много автентична рецепта, ама не се учудвам.
  • 7 Ани

    1 1 Отговор
    Благодаря за рецептата,вече няколко пъти я приготвям!