Last news in Fakti

22 Октомври, 2020 13:33 1 320 3

Хари и Меган се включиха в дълга дискусия за "кризата на омразата" (ВИДЕО)

  • принц хари-
  • меган маркъл-
  • омраза-
  • социална мрежа-
  • дискриминация

Двойката говори за негативите от социалните мрежи

Хари и Меган се включиха в дълга дискусия за "кризата на омразата" (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Британският принц Хари и съпругата му Меган се включиха в онлайн дискусия за кампанията си срещу негативизма в социалните медии, като Хари предупреди за "глобална криза на омразата", която засяга психичното здраве на хората, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Херцогът и херцогинята на Съсекс проведоха почти двучасова онлайн дискусия, организирана от Time100 Talks, с някои от експертите, с които са се срещали тази година в опит да насърчат повече състрадание в онлайн форумите.

"Това е глобална криза. Глобална криза на омраза, глобална криза на дезинформация и глобална здравна криза", заяви принц Хари във встъпителния си коментар за дискусията "Да изградим един по-добър свят".

Принцът и съпругата му се преместиха в Южна Калифорния през март тази година, след като се отказаха от задълженията си като висши членове на кралското семейство, за да градят независим живот и да избягат от враждебно настроените британски медии.

Меган на свой ред заяви, че е наложително онлайн взаимоотношенията да станат по-здравословни:

"Това не е единствено проблем с психичното здраве или емоционалното благосъстояние. Това е човешки проблем. И това, което се случва на всички ни онлайн, ни влияе дълбоко офлайн".

Съпругата на принц Хари каза още, че е закрила всичките си лични профили в социалните медии преди години и че с цел да се "самосъхрани", също така не чете какво говорят онлайн хората за нея.

Разговаряйки по-рано през месеца с тийнейджъри в подкаст по случай Световния ден за психично здраве, Меган сподели, че е научила, че през 2019 г. е била "най-тролваната" личност в целия свят, припомня агенцията.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Авеее

    2 0 Отговор
    Ай ем ан албатроз. През клюна ми та в морето! Сей яаааааа!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Е, няма що!

    0 0 Отговор
    ФАКТИ вече "триете" истината или може би просто си продължавате с цензурата?... Ще пробвам пак: бях изразила мнението си, че ми омръзна да чета за тези двама нахални лигльовци - тя алчна, а той глупав. Сега съм по-умерена в изказването си. Я, да видим, пак ли ще ме "премахнете"?