Last news in Fakti

2 Ноември, 2020 11:26 6 132 11

Очите на тази жена - болест или благословия?

  • очи-
  • елизабет тайлър-
  • хетерохромия

Очите на красавицата са едновременно сини и кафяви

Хората казват, че очите са прозорец към душата. И навярно са прави, а доказателство за това е невероятната Елизабет Тайлър.

В официалната медицина Лиз и нейните роднини се считат за болни с диагноза хетерохромия. Хетерохромията е различно оцветяване на лигавицата на очите. Причината за аномалията се нарича липса или излишък на пигмент. Цветовете могат да се комбинират по различни начини.

„Да, според медицината може и да съм болна, но аз съм щастлива, че предадох „заболяването“ ми на сина ми“, споделя Лиз.

Причината е, че очите на красавицата са едновременно сини и кафяви. Това може да се открие изключително рядко, тъй като подобно явление е резултат от аномалия на ириса на окото, при която върху него присъстват два нюанса наведнъж. Изглежда едновременно красиво и плашещо.

„Обичам очите си, защото са уникални. Добре е да си страхотен “, отговаря Елизабет на своите последователи.

Елизабет не смята нейната особеност за недостатък, а по-скоро за добродетел. Тя се радва, че е успяла да предаде редкия цвят на очите на сина си: малкият Лиъм има точно такива кафяво-сини очи като майка си. Вярно е, че сянката е разпределена в неговия случай малко по-различно: едното от очите на момчето е изцяло синьо, а във второто има малко тъмнокафяви области.

Трябва да се отбележи, че случаят на Лиз е много успешен от гледна точка на естетическото възприятие: и двата нюанса са богати и много красиви, пише jenata.blitz.bg.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1124

    10 1 Отговор
    Казва се предимство или недъг
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Granik

    16 6 Отговор
    Стига с тия павиани.

    Коментиран от #6

  • 4 oniq drugiq

    23 0 Отговор
    Хетерохромията, не е заболяване а състояние. Заболяване щеше да е, ако предизвиква някакъв дискомфорт.
  • 5 Бай

    12 2 Отговор
    мамуни
  • 6 Хайл

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "Granik":

    Е нали трябва да сме толерантни..BLM...глупости...дори и тоя Хамилтън от Ф1 ги кара да коленичат..все едно са герои от войната
  • 7 Тодор

    8 3 Отговор
    Какви да са,негърски очи!
  • 8 Stéphanie 🎲

    5 2 Отговор
    Красиви ама друг път 😁 може да са обладани от зли демони в Америка и Англия с лопата да ги риниш ...Има много предавания паранормални явления -HANTISE - SAISON 1-(DISCOVERY),
    GHOST ADVENTURES -(TRAVEL CHANNEL)

    Коментиран от #9

  • 9 Не вярвай

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Stéphanie 🎲":

    на глупости, демони, духове, полтъргайсти са все фантастични измислици. Това с очите е много просто, става дума за мутация в гена, отговорен за цвета, като мутацията е променила информацията в гена така, че гена да носи информация за предаването и образуването на два цвята
  • 10 сатанисти

    3 2 Отговор
    Нито едното, нито другото. По-скоро е просто грозно. Макар че запаняците от недъгавите правят модели...Колкото по-изчанчено и ненормално толкова по-добре...
  • 11 1122

    1 2 Отговор
    Сладки са.