Last news in Fakti

10 Ноември, 2012 17:54 1 787 3

Броколи за стройна фигура

  • броколи-
  • карфиол

Съставиха списък с най-нискокалоричните храни, които са изключително полезни за организма, предаде АФП.

Смята се, че нискокалоричните храни не съдържат всички необходими на организма вещества, но това не е така. Учени съставиха списък с храните, които не само че са с ниско съдържание на калории, но и са супер питателни.

Броколито е номер едно в класацията с ниско съдържания на калории, но изключително богато на фибри, витамини и минерали, антиоксиданти, които предотвратяват развитието на раковите клетки.

Цвеклото също е храна с много ниско съдържание на калории. В същото време то е богато на антиоксиданти и желязо, както и на фолиева киселина и калий.

Карфиолът път е източник на витамин C, а черното кафе помага за отслабване, намалява риска от диабет тип 2 и затлъстяване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дядо Мраз

    0 0 Отговор
    Броколи за сройна фигура и праз за дълъг к..
  • 2 go6o ot po4ivka

    0 0 Отговор
    dali 6te mi porasne k... ot tova :))
  • 3 pedros_1

    0 0 Отговор
    az imam edin aver ot vraca deto mu porasna treta glava a za k... ne znam :))