Last news in Fakti

30 Ноември, 2020 10:34 3 367 5

Меган Маркъл сподели подробности за загубата на второто си дете

  • меган маркъл-
  • принц хари-
  • аборт-
  • кралско семейство

"Да загубиш дете означава да носиш непоносима скръб", признава тя

Меган Маркъл сподели подробности за загубата на второто си дете - 1
Снимкa: Shutterstock

Преди дни буквално всички световни медии гръмнаха с трогателното признание на Меган Маркъл, която разкри, че е загубила второто си дете преди няколко месеца.

Трогателните думи на херцогинята успяха да разтърсят милиони, а думите ѝ бяха споделяни и разпространявани из всички социални мрежи.

Силно впечатление обаче направи и още нещо - от Бъкингамският дворец отказаха да коментират трагедията.

"Блиц" припомня, че тази година Меган и принц Хари се отказаха от кралските си задължения и заминаха за САЩ, където да градят бъдеще далеч от роялите. Последва истинска драма в кралското семейство, а към днешна дата се оказва, че има и развитие.

Според източници, близки до роялите, те са безкрайно тъжни от загубата и оказват огромна емоционална подкрепа на двойката.

Маркъл искаше да наблегне, че това, през което е преминала е тема табу, а реално всяка четвърта жена го преживява.

Кралското семейство обаче привидно не реагира по никакъв начин. От Бъкингамският дворец заявиха, че това е "много личен въпрос, който не подлежи по никакъв начин на коментар пред медиите".

Въпреки напрегнатите отношения между принц Уилям и принц Хари, двамата явно са заровили томахавката и съпругът на Кейт е решил да подкрепи брат си в този така тежък за семейството му момент. Баща им - принц Чарлз, е помогнал много на двойката през последните месеци, а скръбта по нероденото дете е обединила цялото кралско семейство.

Припомняме, че на 6 май 2019 година принц Хари бе дарен от Меган Маркъл със син, който е кръстен Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор. Той се нарежда седми на опашката за британския трон след дядо си - принц Чарлз, чичо си - принц Уилям и децата му - принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луис, както и след баща си - принц Хари.

На 1 април Хари и Меган официално престанаха да изпълняват задълженията си като членове на кралското семейство, за да могат да се преместят в Съединените американски щати, където да развият собствен бизнес. Те се отказаха и от марката Sussex Royal.

Чрез думите си от преди дни Меган е искала да изпрати послание на много майки по света, които са преживели това, което и тя - "невидимата загуба". Меган разкри, че е пометнала, докато е била с Арчи.

"След смяната на памперса му почувствах остър спазъм. Паднах на пода на ръце с него и му тананиках приспивна песен, за да сме спокойни и двамата. Усещах, че нещо не е наред и докато държа първото си дете, губя второто", разказа тя.

"Часове по-късно лежах в болничното легло и държах ръката на съпруга си. Усетих колко студена е ръката му, целунах кокалчетата му, мокри от сълзи", разказа тя.

"Да загубиш дете означава да носиш непоносима скръб, преживяна от мнозина, но за която малко се говори. В болката на загубата си, ние разбрахме, че в стая от 100 жени, 20 са били сполетени от такава участ", разказа Маркъл.

"И въпреки зашеметяващата обща болка, тази тема остава табу, а тези жени се отдават на самотен траур", добави съпругата на Хари.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Охо Бохо

    10 2 Отговор
    Особено важна претоплена новина! Кой ли се интересува от тези? Интервютата им са платени, тези нищо не правят без пари.
  • 2 Тук Хари

    7 3 Отговор
    Има, късмет....!
  • 3 Fate

    4 1 Отговор
    Ева ли ще и позволят да има повече от едно и то вероятно кастрирано
  • 4 баджо

    1 0 Отговор
    Ялова
  • 5 баджо

    1 0 Отговор
    Ялова