7 Декември, 2020 08:55 8 972 17

Ето кой спечели "MasterChef"

  • ивайло спасов-
  • masterchef-
  • победител-
  • спечели

Тазгодишният кулинарен тв-шампион работи като копирайтър, пише за музика и кулинария, организира партита

Ивайло Спасов е новият MasterChef на България! В оспорвано готвене с другите двама финалисти - Виолина и Митко, копирайтърът от Кърджали надделя и вдигна почетната статуетка, пише dir.bg.

В последната за сезона кулинарна битка казан дибито на Ивайло победи шоколадовия мус на Виолина и това донесе титлата и 100 000 лв. на 37-годишния баща на малък син.

"MasterChef" беше едно неочаквано за мен приключение, защото не се записах сам за него, имах колебание дали да се пусна въобще в играта", споделя Ивайло.

Тазгодишният кулинарен тв-шампион работи като копирайтър, пише за музика и кулинария, организира партита. Разглежда храната като културен феномен, защото тя може да променя съдби, да учи на дисциплина и самоконтрол.

Роден е и е израснал в Кърджали. Баба му и дядо му са тракийски бежанци и покрай тях е опознал близкоизточните вкусове и продукти като нахут, тахан, трахана. Прекарал е две години в Берлин, където се е вдъхновил от интернационалната кухня.

И до днес се определя като кулинарен авантюрист - обожава да се разхожда из уличките до Женския пазар и да опитва street food. Мечтае да има собствено местенце за улична храна, където да предлага сочно и добре овкусено месо, хляб и туршии, "които те карат да слюноотделяш."


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    11 4 Отговор
    Аз бях за Митака. Той готвеше най-добре през цялото време, но на финала, тези измислиха по-засукани ястия.

    Коментиран от #5

  • 2 КОРОНА ВИРУС НЯМА !!!!

    5 14 Отговор
    СТИГА СТЕ НИ ЛЪГАЛИ С ЦЕЛ КОНТРОЛ !!!
  • 3 моряка

    6 7 Отговор
    Chef cook , така в екипажните списъци на корабите се води главния готвач. Изглежда на готвачите не им харесва да са готвачи а шеф готвачи , но тези цапачи на чинии ако готвят на някой кораб , на втората седмица ще ги удавят в някой казан.

    Коментиран от #6, #9

  • 4 случаен

    2 10 Отговор
    с тази бяла брада Ивайло, си като 57 годишен, тази амбиция дето я имаш в себе си, те е състарила много в последните 20 години
  • 5 Геро

    11 4 Отговор

    До коментар #1 от "Анонимен":

    И аз бях за Митко. Оказа се големият губещ. Всички направиха грешна стъпка, но тои я направи в най-неподходящия момент. А през целия сезон беше железен.
    Надявам се това да не го разубеди да се занимава с кулинария. Момчето е готино и го харесвам. Ще му стискам палци.
    Браво Мите!
  • 6 кормчия

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "моряка":

    Главният кок на сър Франсис Дрейк е станал автор на маневрата "Човек зад борда"!
  • 7 Шеф Манджеф

    0 5 Отговор
    Още по два вагона хляб тряа да изядат тия сукалчета докьт ми стигнат маратонките......
  • 8 Behemoth

    7 6 Отговор
    Една по една зомби простотиите приключват.....ТИКВАТА КЕ ПАДНЕ!

    Коментиран от #10

  • 9 Не само

    10 2 Отговор

    До коментар #3 от "моряка":

    там! Навсякъде където хората отиват,за да се нахранят,а не да демонстрират простотия и богатство тия черпаци мислещи се за"шефове" ще бъдат линчувани след третата чиния със грамаж достатъчен,за болно малко коте!!!

    Коментиран от #13

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Медуза

    7 2 Отговор
    Абе не знам дали този,който спечели Мастършеф сега, е добър в кухнята, но никога няма да стигне висотите на шеф Манчев. Оня готви, надзирава, плющи и сменя жените като кърпи за ръце, а тоя новия-трябва още хляб да изяде, за да го стигне. Нали уж готвенето било шоу-покрай едното и другото. Ама каквато ни е държавата-такива са и шеф-готвачите ни.
  • 12 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    8 2 Отговор
    Невероятно високо ниво!не случайно е казано-Кулинарията е Второ по Трудност изкуство заОвладяване!Честито,такива хора заслужават Титли!Според мен Участниците в голямата си част бяха на Ниво Супер шеф,или над АКАДЕМИК!такова Гросмайсторско ниво досега не бях виждал в другите мастер шеф!
  • 13 моряка

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "Не само":

    И хайванчето ще остане гладно от грамажа , а и може въобще да не куса специалитета.
  • 14 щом е Ивайло

    1 6 Отговор
    Дайте му титлата Свинският цар!
  • 15 Алфа Вълкът

    0 4 Отговор
    Ако пуснат победителя да се избира със СМС, ще избият рибата. Това се гледа най-много от откачените домакини!
  • 16 Много достойни

    2 1 Отговор
    участници тази година. Браво на кастинга. Всички заслужават наградата. Достойни, интелигентни, толерантни, приятелско настроени един към друг. Просто това е мечтаната България. Трябва да се поучат от Фермата, да не вкарват некачествени, злобни и прости хора.
  • 17 Варна

    1 0 Отговор
    Браво Ивайло,много ме кефеше