Необходими продукти:
За тестото:
брашно - около 1 кг
сол - 1 с.л.
оцет - 1 ч.л.
вода - 500 мл
За плънката:
сирене - 400 г
яйца - 5 бр.
кисело мляко - 200 г
сода за хляб - 1 ч.л.
Начин на приготвяне:
От изброените продукти се замесва тесто, разделя се на равни части, всяка част се оформя на топче.
Оформените топчета тесто се подреждат в тава и се поливат обилно с олио. Тестото се оставя да си почине и да се отпусне за 10-15 минути.
През това време се приготвя плънката, като всички продукти се смесват и разбъркват.
Взема се топче тесто и се разтегля във формата на кръг върху покривка, когато се разтегли на голяма кора, се полива с малко олио и няколко лъжици от плънката.
Навива се на руло с помощта на покривката.
Поставя се в намазана с олио тава във форма на охлювче.
Така се оформя цялата баница, оставя се да си почине около 10 минути и се пече на 180 градуса за 30-35 минути.
Изпечената дърпана баница се напръсква с вода и се покрива с кърпа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 ГРАД КОЗЛОДУЙ
10:28 13.12.2020
2 Ива Бебека; жената на шеф Маджев
Тази тук за нищо не става
11:13 13.12.2020
3 СашоНерезаОтСДС-то
19:09 13.12.2020
4 Тази
04:20 14.12.2020