ФАКТИ.БГ

Рецепта на деня: Сандвич "Крок Мадам"

Питателна закуска

Публикувана: 14 Декември, 2020 10:05
9 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 2629
Рецепта на деня: Сандвич
Снимкa: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 2.5 от 6 гласа.

В буквален превод от френски Крок Мадам означава хрупкава дама. Този вкусен сандвич с шунка, меко сирене и хрупкава коричка е гарниран с яйце на очи, а понякога и с вкусен сос, пише rozali.com.

Необходими продукти за соса Морне:

около 2 с.л. масло

2 с.л. брашно

1 ч.ч. високомаслено прясно мляко

50-70 г сирене Грюер

щипка индийско орехче

сол на вкус

Приготвяне на соса:

В касерола сложете маслото и веднага след като се разтопи, добавете брашното.

Използвайте телена бъркалка и при постоянно бъркане добавете прясното мляко. Оставете соса да се сгъсти за няколко минути и свалете от котлона.

Добавете настърганото сирене Грюер, овкусете по ваше желание с индийско орехче и сол.

Необходими продукти за 4 сандвича:

8 филии хляб (най-подходящ е хлябът с квас, но може и с друг)

250 г шунка слайс по ваш избор

170 г сирене Грюер

2 с.л. Дижонска горчица

4 с.л. масло

4 яйца

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Намажете всяка филия с малко сос Морне и около 1 ч.л. Дижонска горчица от едната страна.

Сложете няколко слайса шунка на едната филия, а на другата - 1/4 от настърганото сирене Грюер.

Сложете филиите една върху друга така, че шунката и сиренето Грюер да слепят вашия Крок Мадам.

Намажете сухите страни на сандвича с малко масло и сложете в предварително загрят тиган. Запечете до златисто.

След като сте направили това и с четирите сандвича, намажете ги от едната страна с останалия сос Морне и сложете в предварително загрята на 180 градуса фурна за още 2-3 минути.

През това време изпържете яйцата на очи, като опитате да оставите жълтъка рохък.

Сложете по едно яйце върху всеки сандвич. Овкусете със сол и пипер и поднесете топли.

Поставете оценка на статията:
Оценка 2.5 от 6 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Гост
1 Отговор
Баба ти само "Дижонска" горчица е яла.

Коментиран от #4


Оценка:
-4 +9

РЕАЛИСТ
2 Отговор
Това Крок съкращение на Крокодил ли е?

Оценка:
-3 +7

ГРАД КОЗЛОДУЙ
3 Отговор
БЛАГОДАРЯ за рецептата госпожа ВЕНИ МАРИНОВА

Оценка:
-4 +3

МАЯш
4 Отговор

До коментар #1 от "Гост":


продължаваш с подигравките браво еми ХОРАТА по дрехите посрещат по акъл изпращат

Коментиран от #6


Оценка:
-1 +4

Черната утайка
5 Отговор
Колко да са тънки слайсовете шунка?

Оценка:
-1 +1

РЕАЛИСТ
6 Отговор

До коментар #4 от "МАЯш":


Май не схвана иронията на човека. Не могат ли да ни представят едно българско ястие, а трябва да ни с натрапват навсякъде чужди с гръмки имена. Питали са ме в чужбина да им кажа някое българско ястие и не мога.

Коментиран от #7


Оценка:
-1 +5

МАЯ
7 Отговор

До коментар #6 от "РЕАЛИСТ":


БОБЪТ е национално БГ ястие господин реалист

Коментиран от #9


Оценка:
-6 +1

Абееее
8 Отговор
Откъде се появи тоя сос Море.

Оценка:
-1 +1

РЕАЛИСТ
9 Отговор

До коментар #7 от "МАЯ":


Сигурна ли си? Бобът сe яде в повечето страни, без никой да претендира , че е национално. Англичаните включват боб, дори и в English breakfast. Голяма си умница.

Оценка:
-2 +4

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


Ловци на бисери
ТОП 5