Last news in Fakti

22 Декември, 2020 11:57 9 802 10

Джейми Елиас обясни защо се е държала така нелепо в "Черешката на тортата"

  • джейми елиас-
  • черешката на тортата-
  • кулинарно шоу-
  • инфлуенсър

Открай време инфлуенсърката си мечтае за слава и място под прожекторите

От седмици всички говорят за скандалната инфлуенсърка Джейми Елиас, която разбуни духовете в ефира с участието си в "Черешката на тортата". Тя е родена в България, но дълги години живее в Ливан и не говори перфектно български език. Иска, обаче, да стане известна и показа на всички как това може да се случи с едно участие в тв предаване. Макар да не може да готви, тя прикова цялото внимание в кулинарното шоу и цяла България заговори за нея и научи нейното име, с което Джейми изпълни целта си.

Тя стана обект обаче на жесток хейт от страна на популярни личности и зрители на шоуто заради нелепото си държание пред камерата на "Черешката на шоуто". Появиха се стотици колажи с нейни реплики, които забавляваха зрителите и ги накараха поне за момент да не мислят за пандемията и финансовата криза, която се задава. Шоу Блиц проведе специално интервю с нея, в което тя обясни на какво се е дължало поведението ѝ.

- Джейми, как би оценила участието ти в „Черешката на тортата” и как реагираш на негативните коментари от недоволни зрители?

- 10 плюс за добра актьорска игра и 1 за готвене, защото все пак нарязах краставицата за салатата. (смее се) Когато хората видят красиво момиче с леки подобрения – аз никога не съм крила, че имам екстеншъни и филър в устата си, веднага му лепват етикет още преди да са го опознали. На мен ми беше ясно още от самото начало, че дори и да покажа какъв човек съм наистина, колко съм старателна и така нататък, хората щяха да ме оплюят пак. Аз не мога да чета много добре на български, защото съм учила в английско училище в Ливан, а хората помислиха, че не мога да чета и сричам. Трудно ми е да говоря и добре на български, защото мисля паралелно и на английски, и на български, все пак съм живяла доста дълго време в Ливан. Ето затова прецених, че е по-добре да преиграя повече, те така или иначе щяха да ме оплюят, както и стана. Тук обичаме да даваме мнение и оценки за неща, от които изобщо не разбираме.

Много от нещата, които излъчиха в предаването, ги бяхме намислили с екипа на Черешката. На моята вечер с посрещането на гостите бях много нервна, защото рядко допускам непознати хора в обкръжението си. Предавали са ме доста през годините и от тогава съм станала доста дистанцирана, което ми пречи в отношенията с хората. Това е единственото нещо, за което не се чувствах добре тогава. С Боби, Искра, Башар и Ваня си станахме приятелчета. Те ми бяха и продължават да са като майки и бащи, които се грижат за мен. Хората от предаването също много се грижиха за мен, за което им благодаря много.

Относно негативните коментари, затвърдих мнението си, че тук, за да станеш "известен" трябва да се правиш на маймуна, няма друг начин. Колкото повече те плюят, толкова по-голяма звезда ставаш, което е много жалко. Хората ми обърнаха такова голямо внимание, а пропуснаха много важни теми като лекарите, които се борят за живота на хората с COVID-19. Пропуснаха това, че има хора, които живеят в мизерия и повярвай ми аз познавам доста такива хора. И защо го направиха според теб, защото това е най-лесният начин за тях. "Дай сега да я напсуваме тая, да ѝ намерим Инстаграма и да напишем колко е зле." ОК, и какво като го напишат, кажи ми?! Това прави ли ги тях добри хора, стойностни хора, хора с морал?!

Аз не съдя хората, някой не е безгрешен, но тук има една поговорка, която научих и е точно за тази ситуация – Не е важно на мен да ми е добре, а на другия да му е зле. Ако си мил, правиш всичко по правилата – няма да ти се получат нещата. Забелязала съм, че когато някой се провали в нещо тук, хората започват да го нападат. В Ливан не е така - там хората са много по-различни. Семейството ми ме е учило, че хората трябва да се уважават и почитат. Те помагат дори и на непознати на улицата – ще го поканят в дома си, ще го нахранят и ще му намерят дом, ако няма. Там никога няма да ти се подиграят за нищо.

И ако ме питаш дали съжалявам за нещо от участието си – не, не съжалявам. Единствената истина е, че не мога да готвя.

- От притеснение ли изговори тези глупости или настина не знаеше? (визирам „камион” вместо „кимион” и т.н)

- Не, разбира се. Предния ден, преди Черешката, отидох до Ливанския магазин на Женския пазар и там започнахме да се шегуваме за кимион, камион и реших, за да е по-интересно да го объркам на няколко пъти заедно с хумуса. Имам още една смешна дума, която казвам. На зелевите сърмички им казвам зелеви сърнички. Това си е моя шега, която използваме с приятелите ми. А аз така се притеснявах да не изглежда преиграно това с камиона, но щом всички се вързаха, значи съм се справила добре. Има много смешни колажи, които си ги постнах в Инстаграм и Фейсбук. Човек трябва да има самоирония иначе сме загубени, ако се вземем твърде на сериозно.

- Влизала ли си друг път в кухнята или това ти беше за сефте?

- Много съм зле в кухнята. Мога да правя само обикновена салата и да сваря яйца. Искам да ти кажа, че баницата, която се опитах да направя в Черешката им хареса на всички. Като спряха камерите за две секунди и я нямаше. Ето защо участието ми в Черешката ме амбицира да се науча да готвя. Затова започвам да готвя и ще правя влогове в YouTube, като първо хората ще решават какво да сготвя, ще го направя и накрая ще се разходя на някое място с много хора и ще накарам да опитат сготвеното. Мисля, че ще бъде доста забавно. При нас в Ливан жените не са научени да готвят наистина. Имаме помощници, които го правят това. Затова не съм и научена да готвя дори елементарни неща.

- Редица популярни звезди изказаха възмущението си от теб, че нямаш място в национален ефир.

- Знаеш ли, аз не съдя никого. Всеки има право да мисли, пише и прави това, което чувства. Но ще кажа пак – можеш да си морален стожер, сега всички ще ахнат какви думи зная, само когато душата ти е чиста и никога, ама никога, не си направил нищо лошо в живота си – не си продавал душата и тялото си, не си крал, лъгал, мамил. И да не забравяме, че всички сме грешни на този свят по един или друг начин, само Господ е безгрешен.

- Разкажи ни малко повече за себе си – от къде си, как стана инфлуенсър...?

- Казвам се Жамиле Даракги Елиас, накратко Джейми. Родена съм в България, като малка заминахме за Ливан с нашите. Там живях допреди три години, а сега съм тук, но пътувам много. На 16 години Зиад Бурджу, който е един от най-известните певци и актьори в Арабския свят, ме откри. Участвах в негов клип и буквално за една вечер станах много разпознаваема в Ливан. Започнах да се снимам за различни списания, фотосесии и така нататък. Преди три години трябваше да се приберем в България. Завърших тук две години за една в Първа езикова. Сега уча психология, която ми помага да разбера същността на хората по-добре и за нещата, които да правя като инфлуенсър. Направих си Инстаграм малко по-късно, след като се прибрах в България и започнаха хората да ме следват. Нещата станаха съвсем на шега. Това е накратко.

- Какво всъщност значи да си инфлуенсър?

- Инфлуенсър е новата модерна думичка. Преди години в Древен Египет такива хора са били opinion makers, тоест лидери на мнение. Хората са се съветвали с тях за важни въпроси. Днес инфлуенсърът е нещо, което използваме за всичко почти. Има инфлуенсъри на хляб, на домати, на телевизори, а вече и инфлуенсъри на камиони (смее се)

- Имаш ли си приятел и какви са най-важните качества, които трябва да притежава един мъж?

- Не, нямам приятел. Сега всички очакват да прочетат, че искам да е богат, да ме води по почивки, да ми купува чантички и обувки, нали?! Родителите ми са ме научили, че мъжът до мен трябва да ме уважава и да ми е пример в живота.

- На кои популярни звезди се възхищаваш и би искала да приличаш на тях?

- На Майка Тереза. Искам да мога да съм мила и добра като нея и да успявам винаги да помагам на хората.

- Доколко славата е важна за теб и с цената на всичко ли искаш да я постигнеш?

- Славата е важна дотолкова, че да ми е една идея по-лесно да осъществя това, което искам в професионален план. Цена има само човешкият живот, всичко друго е малоценно.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алоооу

    13 1 Отговор
    Много сте зле и едно интервю не може да скалъпите
  • 2 КОТарАК

    18 2 Отговор
    има ли хора които все още гледат телевизия?сериозно питам. това би трябвало да е тв шоу някакво

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 КОТарАК

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Усман":

    ти от НОВА какво научи?:)
  • 5 вълкодав

    11 2 Отговор
    Защо ни занимавате с болните амбиции на разни интернационални курвалетини ???
  • 6 Жос

    2 1 Отговор
    Преди време си мислех че думата "инфлуенсър" е някаква мръсна дума, пък то какво било...
  • 7 камион

    4 1 Отговор
    Пррооооосттт.. прооооооооооосттта.. на хурка
  • 8 qwerty

    6 1 Отговор
    Според мен тая е кихнала някой леФФ и гледайте кво стана след предаването? Чат-пат и за нея започнаха да пишат в нета.
  • 9 Счупи тъпомера

    0 1 Отговор
    Коврадири си еврото...
  • 10 йокин

    1 1 Отговор
    Щом такива,налазиха,де що има тв-ефир,СВЕТЛИНА,В ТУНЕЛА,НЕ СЕ ВИЖДАААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА.