Необходими продукти:
киноа - 100 г
яйца - 1 бр.
лук - 1 глава
чубрица - 1 ч.л.
мащерка - 1/2 ч.л.
копър - 1/2 ч.л.
магданоз - 1/2 връзка /нарязан на ситно/
галета - 2 с.л.
черен пипер
сол
сирене - 50 г /натрошено/
брашно - 1 к. ч.
олио - за пържене
Начин на приготвяне:
Сварете киноата в съотношение 1: 2 /1 ч.ч. киноа и 2 ч.ч. вода/ за около 15 минути. Готова е, когато набъбне, стане прозрачна и поеме цялата вода. Оставете да изстине. През това време нарежете лука на ситно.
Прибавете го към вече изстиналата киноа, заедно с яйцето, сиренето, галетата и подправките / сол, черен пипер, чубрица, мащерка, копър, магданоз/.
Разбърквате добре и оформяте кюфтенца. Овалвате в брашно и пържите в силно нагорещено олио. Готови са, когато придобият приятен златист загар и от двете страни.
Готовите кюфтенца нареждате върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина. Сервирате с топка млечна салата.
Забележка: Кюфтенцатата от киноа могат да се изпекат във фурна, за да са по-здравословни.
Фурната се загрява на 200 градуса, в тава за печене се слага хартия и кюфтенцатата се пекат до получаване на приятен златист загар.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Лора
16:12 21.01.2021
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Не Благодаря
16:50 21.01.2021
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Хасан
21:44 21.01.2021
7 инж технолог
09:52 22.01.2021
8 Ивайло
11:10 22.01.2021