ФАКТИ.БГ

Рецепта за вечеря: Кюфтета от киноа

Здравословни и много вкусни

Публикувана: 21 Януари, 2021 16:05
8 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 2103
Рецепта за вечеря: Кюфтета от киноа
Снимкa: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 2.1 от 8 гласа.

Необходими продукти:

киноа - 100 г

яйца - 1 бр.

лук - 1 глава

чубрица - 1 ч.л.

мащерка - 1/2 ч.л.

копър - 1/2 ч.л.

магданоз - 1/2 връзка /нарязан на ситно/

галета - 2 с.л.

черен пипер

сол

сирене - 50 г /натрошено/

брашно - 1 к. ч.

олио - за пържене

Начин на приготвяне:

Сварете киноата в съотношение 1: 2 /1 ч.ч. киноа и 2 ч.ч. вода/ за около 15 минути. Готова е, когато набъбне, стане прозрачна и поеме цялата вода. Оставете да изстине. През това време нарежете лука на ситно.

Прибавете го към вече изстиналата киноа, заедно с яйцето, сиренето, галетата и подправките / сол, черен пипер, чубрица, мащерка, копър, магданоз/.

Разбърквате добре и оформяте кюфтенца. Овалвате в брашно и пържите в силно нагорещено олио. Готови са, когато придобият приятен златист загар и от двете страни.

Готовите кюфтенца нареждате върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина. Сервирате с топка млечна салата.

Забележка: Кюфтенцатата от киноа могат да се изпекат във фурна, за да са по-здравословни.

Фурната се загрява на 200 градуса, в тава за печене се слага хартия и кюфтенцатата се пекат до получаване на приятен златист загар.


Поставете оценка на статията:
Оценка 2.1 от 8 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Лора
1 Отговор
Обожавам киноа , щом се пекат на фурна..... приемам....!

Оценка:
-3 +3

2
Този коментар е премахнат от модератор.
Не Благодаря
3 Отговор
Пърженото при повече от 300 градуса се превръща в отрова! !

Оценка:
-1 +4

4
Този коментар е премахнат от модератор.
5
Този коментар е премахнат от модератор.
Хасан
6 Отговор
кюфтета без свинска кайма не са кюфтета!

Оценка:
-0 +3

инж технолог
7 Отговор
Кюфтета от киноа....защо не направите кюфтета и от спанак? Киноато e зърноподобна култура, отглеждана предимно заради ядивните си семена. Тя е лъжежитно растение, защото принадлежи към семейство Щирови, а не към семейство Житни и е едно от растенията с висока хранителна стойност. Но в България няма традиция да се яде киноа. Все едно е да си направите кюфтета от нахутчета.

Оценка:
-0 +2

Ивайло
8 Отговор
Абе дай една пържола и си земи киноата!!! ;)))

Оценка:
-0 +3

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


Ловци на бисери
ТОП 5