Last news in Fakti

11 Февруари, 2021 11:37 2 114 5

Риана спира модната марка „Фенти“

  • риана-
  • lvmh-
  • фенти-
  • козметична марка

Компанията за луксозни стоки се справя с кризата, свързана с пандемията, много по-добре от съперниците си, но...

Риана спира модната марка „Фенти“ - 1
Снимка: shutterstock

Певицата Риана и собственикът на "Луи Вюитон" - конгломератът Ел Ве Ем Аш (LVMH) се договориха да прекъснат дейността на модната марка "Фенти" по-малко от две години след създаването ѝ, съобщиха световните информационни агенции.

В разпространеното съобщение от LVMH казват, че дейността на марката за конфекция "Фенти" с централа в Париж ще бъде замразена, докато не се подобрят условията. Това е много рядък неуспех за компанията за луксозни стоки, която се справя с кризата, свързана с пандемията, много по-добре от съперниците си.

Ар ен би звездата и Ел Ве Ем Аш лансираха модната марка "Фенти" през май 2019 г. Това е едва вторият лейбъл, създаден от групировката в условията на повишен интерес към луксозни стоки с подкрепата на знаменитости.

Причините за паузата в дейността на "Фенти" не се посочват. След голямото откриване и дебютната колекция изявите на марката бяха скромни, без сериозен маркетинг, дори и преди пандемията.

Парижката централа на "Фенти" запазва малък персонал, който ще се погрижи за оставащите операции. Частният фонд "Ел Катертън", който е свързан с Ал Ве Ем Аш, е взел дял от линията за бельо на Риана "Севидж Х Фенти". Ще бъде запазена и линията ѝ за козметика.

"Фенти" беше първата марка, която Ел Ве Ем Аш създаде след едноименната модна къща на Кристиан Лакроа през 1987 г. Тя я продаде през 2005 г. без да е постигнала печалба. Ел Ве Ем Аш е собственик на други модни къщи от ранга на "Кристиан Диор" и "Живанши".


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Човек не може

    6 4 Отговор
    да си купи стоки от първа необходимост, те се чудят, че луксозните не се продават.

    Коментиран от #3, #5

  • 2 Stéphanie 🎲

    6 1 Отговор
    Тя там е друга работата 😉 Риана нали се направи на важна за Тръмп и боклука ...😂Преди месец ли бе статията тук във Факти аз го написах Bernard Arnault ще я изгони приятели са с Тръмп настъпа котката за опашката .И такива глупости Франция не толерила .Bernard Arnault няма проблем с парите защо не затвори Dior,Louis Vuitton,Fendi....
  • 3 Stéphanie 🎲

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Човек не може":

    Има си хора за всичко ,не само богати и средно богати всеки ден ела виж бутиците ,онлайн поръчки за какво иде реч
  • 4 И тази вече

    4 0 Отговор
    Не ми е интересна..... бързо ми омръзват,, известните,,.....!
  • 5 Луксозните стоки

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Човек не може":

    се продават, тези имат проблем с ersatz "луксозни" стоки. Не са много клиентите на Лукс, които ще си купят продукт на американска чалгаджийка (колкото и добре да пее). Продуктите на тази певица, могат да се търсят основно в Щатите и то от определен таргет, който не е съставен от най-платежоспособните хора. (Същият е проблемът и на семейство тръмп. Заиграват се основно с реднеците и малка част от богатите, а искат да продават Кич на високи цени.) Няма как да стане.