Last news in Fakti

20 Февруари, 2021 10:05 3 114 6

Рецепта на деня: Сочно пилешко с масло

  • пилешко-
  • масло-
  • месо-
  • плик-
  • какво да сготвя

Кулинарен шедьовър само с три продукта

Рецепта на деня: Сочно пилешко с масло - 1
Снимкa: Shutterstock

Само три продукта са ви нужни, за да се сдобиете с върховно блюдо на трапезата си. Тук обаче съществува една специфика, на която да обърнем съсредоточено внимание. Става въпрос за приготвяне на месо, чиято термична обработка се извършва в херметически затворен контейнер. За целта ви препоръчваме да използвате плик за печене, пише actualno.com. Разбира се, всеки може да добави подправки, които на него му харесват. Дори да заложите единствено на черен пипер , сол и масло, то резултатът ще бъде наистина фантастичен. С тази технология месото се запазва изключително сочно и не изсъхва.

Необходими продукти:

750 гр. пилешко филе

50 гр. масло

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Поръсете пилешкото месо със сол и черен пипер на вкус. Поставете пържолките в плика за готвене и добавете малките кубчета масло, които предварително сте си подготвили. Маслото успява да придаде неустоим вкус на пилешкото и благодарение на него месото е още по-крехко и ароматно.

Важно е да изкарате въздуха от плика и да затворите много добре. Поставете плика в тенджера с вода и сложете капак отгоре. Проверете дали капакът е плътно затворен. 30 минути са напълно достатъчни, за да се получи едно несравнимо блюдо, което да поднесете на трапезата със самочувствие на една перфектна домакиня. Пригответе любимата си гарнитура и се насладете на кулинарния шедьовър.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    7 1 Отговор
    Има една съветска рецепта за "Пиле Киев". Много е подобна, защото целта е маслото да се затвори отвътре на месото, придавайки аромат, мекота и сочност. Това тук обаче е дори по-до6ре - цялото количество месо "плува" в маслена "баня".

    Коментиран от #3

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 3 Отговор
    БЛАГОДАРЯ за прекрасната рецепта госпожо
  • 3 МАЯ

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    от къде си готвач ли си кой ти е фейса

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Черната циганка, пък може и лилавата

    1 0 Отговор
    Другото като е сухо и безвкусно, поне пилето да е сочно..... зависи де, всекиму според,, фкуса,,...!
  • 6 Извини ме пилешко

    1 0 Отговор
    За,, лошото,, сравнение....!