Last news in Fakti

26 Февруари, 2021 18:54 3 292 2

Така храната няма да залепва за тигана (ВИДЕО)

  • тиган-
  • тенджера-
  • залепнал-
  • храна-
  • готвене-
  • залепнала храна

Запознайте се с начините, по които храната никога няма да залепва повече за тигана

Така храната няма да залепва за тигана (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Изключително неприятно е, когато храната залепне върху тигана при готвене, но има едно невероятно, но просто решение на този проблем. Независимо дали става дума за пържено яйце за закуска или пържола за вечеря, храната, която се залепва за дъното на тигана е това, което разочарова почти всяка домакиня, посочва actualno.com.

Ето няколко начина за решаване на този проблем, които няма да ни принудят да си купим нов тиган или да готвим на по-ниска температура:

1. Преди да поставите каквото и да било в тигана, уверете се, че е добре загрят. Както пише “Science Cooking”, високите температури създават “парен ефект” в момента, в който храната се поставя върху загрят тиган. Топлината допринася за отделянето на вода от храната, а парата, която се създава чрез варене на водата, предотвратява залепването на храната за дъното. Парите всъщност отделят храната от олиото, което предотвратява залепването ѝ. Също така, “цвърченето” на тигана е знак, че това се случва.

2. Вторият начин е да почистите добре тигана и да се уверите, че храната е суха. Например, ако вашият тиган е достатъчно добре загрят, сложете малко вода в него. Ако капката започне да се плъзга по повърхността и “да цвърчи”, вашият тиган е готов за употреба. В зависимост от това, което готвите, можете, с едно парче храна да преминете по цялата площ на тигана, за да видите дали ще се залепи или ще се приплъзне лесно.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шпек

    6 1 Отговор
    Събинче,нали знаеш на кого викат “Загора тенджера”?
  • 2 На, демержийски

    1 0 Отговор
    Ми прилича тоз тиган...!