28 Февруари, 2021 10:34 2 714 5

Мощни магнитни бури удрят България през март

  • магнитни бури-
  • магнитно поле-
  • март

Те са резултат от динамиката в живота на Слънцето

Мощни магнитни бури удрят България през март - 1
Снимка: shutterstock

През месец март тази година страната ни ще бъде връхлетяна от магнитните смущения, показва месечната прогноза на Националния институт по геофизика, геодезия и география.

Според дългосрочните прогнози, магнитните бури ще са съсредоточени около 18-19 март и около 28 март.

През всяка от петте седмици на месеца обаче геофизиците очакват смущения в различна степен. Най-наситена е първата седмица, когато се прогнозира магнитна буря в началото и магнитно смущение в края.

Магнитните бури на Земята са резултат от динамиката в живота на Слънцето. Доколко всяко едно явление в звездата ще се усети при нас, зависи от много фактори и точната прогноза няма как да е прецизна в дългосрочен план.

Обикновено геомагнините смущения влияят на хората с лабилно здраве под формата на безсъние, безспокойство, колебания в кръвното налягане. При някои са възможни и засилване на психичните неразположения


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 карамфила

    10 1 Отговор
    "Мощни магнитни бури удрят България през март"Само България ли удрят тези мощни магнитни бури или всички земни кълбета?Как Гърция и Сърбия ще се опазят от тях?
  • 2 През март месец

    1 0 Отговор
    Да, го удари Хермес, магнитната буря у грозната глава...!

    Коментиран от #3

  • 3 За, спомен

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "През март месец":

    Дадада... тъй като и той стана от гомногото....!
  • 4 Виждащият

    0 0 Отговор
    Тепърва започват магнитните пикове, а това е пагубно за технологиите, а производителите, ще направят всичко за да си запазят власта и бизнеса. Закриването на небето е начин според тях, но не са помислили за последствията, което ще ги погуби.
  • 5 СТРАШНО

    2 0 Отговор
    Мощни МУТРЕНСКИ магнитни бури удрят България И БАНКЯ НА ТРЕТИ март
    Те са резултат от динамиката в живота на Слънцето