Last news in Fakti

4 Март, 2021 18:34 7 424 33

Горчивата истина за Занзибар и COVID-19

  • занзибар-
  • танзания-
  • остров-
  • почивка-
  • екзотични-
  • коронавирус

Властите в Танзания разпалено отричат наличието на коронавирус в региона

Горчивата истина за Занзибар и COVID-19 - 1
Снимка: Shutterstock

Палми, плажове, слънце, море, забава и развлечения - всичко това предлага на гостите си остров Занзибар. При това там не се налага да се носят маски и да се спазва дистанция, както почти по цял свят.

Островната група е част от Танзания, която твърди, че вече е победила COVID-19. Или поне така смята президентът на страната Джон Магуфули. От май 2020 година здравното министерство не предоставя данни за пандемията на Световната здравна организация.

С аргумента, че в Танзания няма коронавирус, Магуфули отказва всякакви ваксини. "Господ ни чу. Враговете ни могат да си говорят каквото искат, но ние тук сме на сигурно място", повтаря президентът.

Истината обаче е друга: в момента коронавирусът се разпространява много бързо в Танзания, включително южноафриканската мутация. Болниците в Дар ес Салаам връщат пациенти, защото нямат свободни места, има дефицит на кислородни бутилки, а лекарите масово издават смъртни актове с диагноза "остро възпаление на белите дробове", предаде "Дойче Веле", цитиран от Блиц.

Медици, които говорят открито за COVID-19, рискуват да бъдат уволнени или да останат без разрешително за упражняване на професията си. А местното летище почти всеки ден приема самолети, извършващи чартърни полети, с които на острова пристигат много чуждестранни туристи - предимно от Русия и от източноевропейските страни.

Все повече завръщащи се от Занзибар се сблъскват у дома с положителен тест за зараза с коронавируса. Нищо, че всеки един от тях е притежавал издаден в Занзибар документ с негативен резултат.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    42 23 Отговор
    Горчивата истина е, че чартърите от Ростов, Москва и Питере са всеки ден до Занзибар и братишките пукат здраво денги там, а Ганчовците си одат на село да се греят с кюмбето.

    Коментиран от #5, #19

  • 2 Емил

    17 12 Отговор
    Г.з глава затрива!

    Коментиран от #14, #16

  • 3 ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ БОКЛУЦИ

    8 29 Отговор
    КОИТО СА БИЛИ НА ЗАНЗИБАР НЕ ПО РАБОТА!!АПО РАЗВЛЕЧЕНИЕ _КАРАНТИНА И ВАКСИНА ПОНЕ ПЕТ ПЪТИ!!🐑🐑🐑🐑🐑СЪЩО И ТИЯ ОТ ТАНЗАНИЯ!!!
  • 4 Дагестан

    12 44 Отговор
    У нас имаме единственият капацитет Мангърка заради който есента не по 40-50 ами по 100 - 120 умираха за денонощие, точно Мангърката качва гласовете за Бате, заедно с Трифонов и Божков, златните козове на Бате

    Коментиран от #18, #32

  • 5 Емил

    19 25 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Кви братушки, бе?! Ти нормален ли си или си просто руснак (което обяснява всичките ти постове)!

    Коментиран от #25

  • 6 РАДИО ЕЛТО

    2 3 Отговор
    НЕЦИ и БАЙ КУРТИ искат да ме заразят с КОВИД19 какво да правя

    Коментиран от #29

  • 7 неудобен

    20 4 Отговор
    въпрос до управляващата извpатена хунта и престъпниците от НОЩ Защо България отдавна мина лошата Швеция по смъртност която ни я даваха за пример ?
  • 8 Човека Коза

    33 7 Отговор
    Какъв ковид, луди ли сте? Нищо повече от тунингована настинка целяща да ви отнеме свободата. И да има ковид, една бронхопневмония е много по-опасен. Viva Zanzibar!

    Коментиран от #24

  • 9 стига ревахте бе

    25 2 Отговор
    Натискайкате политиците и докторите да мислят ефестивно лечение и да обаснат кои хора и защо са податливи на тежко заболяване. Не само да ревете за корона вируса и да ми рекламирате ваксините като единственото спасение, че даже и който не е ващсиниран да не може да пътува. Аз като съм здрав и го изкарах съвсем леко защо да си бия съмнителни ваксини?! Те да не би да имат ефект до живот?
  • 10 Веско

    21 4 Отговор
    Това ще ми е дестинацията за 2021!Без глупости,драми и измислици.Срамно с държави от третият свят да реагират зряло и да не се поддават на манипулации.Сега от дойче веле ги изкарват изроди.Нали са големите журналя?Пращат един екип със скрити камери в болниците,да видим как мрът!
  • 11 Боко глям Тур

    13 1 Отговор
    Занзибар новата Гърция !

    Коментиран от #30

  • 12 Човека Коза

    28 7 Отговор
    Ковид го изобретиха фамилия Рокфелер заедно с фондация Гейтс, а машата им Клаус Шваб го използва като инструмент да ви сложи хомота... Наричайте ме конспиратор или както искате, все ми е тая. Поинтересувайте се, обаче! Прочетете книгите, бюлетините и изданията на тези хора, после помислете пак...

    Коментиран от #20

  • 13 Парцалеса, Найлонова 500 кг

    1 1 Отговор
    Язък....!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Окк

    18 1 Отговор
    Нямат телевизия, няма ковид. Нормално.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Аз40🏴‍☠️

    16 1 Отговор
    Да бе, не искат да се подложат на генната терапия/геноцид и сега ги напънаха, че уж притискали населението си, което пък си искало ковида, защото се чувствали самотни само те да не са заразени и инжектирвани. Стават банални с глупостите си вече от DW.
  • 18 т-п трол герберастки

    23 2 Отговор

    До коментар #4 от "Дагестан":

    Есента хората умираха щото здравеопазването е леш брагодарение на 10 годишното крадене на бат ти бойко. Цяло лято отказваха да тестват, никой не контролира медиците как си вършат работата, дават им повече пари, но само веднъж на вечер минат да видят пацинтите. Моя позната с перитонит отказват да я приемат за операция, щото нямала тест, вместо да и направят в болницата веднага тест. Оживя по чудо. Имаш ли представа колко опасен е перитонитът?!

    Коментиран от #31

  • 19 Ти къде си бря тавариш от коя

    3 8 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Махала пишеш и колко купейки ти плащат за написаното ушанките???Гладни и мизерни зад Занзибар ходят във сънищата си със 120€на месец пеша до там може,хотел Звездоброец на плажа и риба от океана така е възможно.

    Коментиран от #23

  • 20 Въпрос

    2 7 Отговор

    До коментар #12 от "Човека Коза":

    Земята плоска ли е?

    Коментиран от #21

  • 21 Човека Коза

    7 2 Отговор

    До коментар #20 от "Въпрос":

    Не, земята си е кръгла. Нито пък кралицата на Англия се превръща в гущер (което с нищо не я прави добър човек). Пък може и да се превръща, не я дебна всеки ден...
  • 22 Kjl

    16 2 Отговор
    Понеже Занзибар не им играе по свирката сега ще започнат плюнките и то кой, Дойче Веле. Ми направо напишете платена публикация по нареждане на щуката и толкова. От всякъде съчинена статив. Да живее платената журналистика.
  • 23 честен ционист

    5 3 Отговор

    До коментар #19 от "Ти къде си бря тавариш от коя":

    Казах ти, че чартърите са всеки ден и са пълни до последната седалка на Трипъл севъна с цена 524 EUR икономична класа в едната послковка. Теб не те знам в коя махала си, ама определено не си в моята.

    Коментиран от #27

  • 24 ❗❗❗

    7 3 Отговор

    До коментар #8 от "Човека Коза":

    Тая ”настинка”(моднат коронавирус в лабораторни условия) си е направо биологично оръжие, а и пораженията на белия дроб при някои хора са много по-тежки от тези пневмонията!

    Коментиран от #26

  • 25 BigBulgarianBoss

    7 9 Отговор

    До коментар #5 от "Емил":

    Русофила не е руснак, който живее там Русофила е животно което или отдавна се е махнал от мадер раша или с български паспорт и с кафяво петно на гащите. Тва по принцип са болни хора, психически не нормални, които живеят в панелка, няма какво да ядат. Но се кефят, че вожда има огромен дворец,и, че други украли,, родината,, им пътуват по целия свят. Не им се връзвай, много им е трудно на тях и бързо се състаряват, от злоба е

    Коментиран от #28

  • 26 Човека Коза

    5 0 Отговор

    До коментар #24 от "❗❗❗":

    Ти го каза, при някои хора... Вуйчо ми го изкара леко (а носи душа под наем), което обаче не означава, че не си прав. Говоря от гледна точка на това което съм видял, и това което виждам. Не споря. Все пак обаче прочети "Covid 19 The Great Reset" и бюлетините на Рокфелер отпреди години относно визията им за бъдещото "устойчиво развитие"...
  • 27 тавариш

    4 2 Отговор

    До коментар #23 от "честен ционист":

    N:25 Много ме накефи важи и за теб
    Русофила не е руснак, който живее там Русофила е животно което или отдавна се е махнал от мадер раша или с български паспорт и с кафяво петно на гащите. Тва по принцип са болни хора, психически не нормални, които живеят в панелка, няма какво да ядат. Но се кефят, че вожда има огромен дворец,и, че други украли,, родината,, им пътуват по целия свят. Не им се връзвай, много им е трудно на тях и бързо се състаряват, от злоба е
  • 28 Шапка страхотен си

    4 2 Отговор

    До коментар #25 от "BigBulgarianBoss":

    Много ме накефи
  • 29 селтак

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "РАДИО ЕЛТО":

    Шъкай домашна ракия баце секи ден и са не бой! Е...... м..... шашава!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Алфа Ромео

    6 1 Отговор

    До коментар #18 от "т-п трол герберастки":

    Прав си, много хора измряха заради съсипаното здравеопазване и липсата на адекватно лечение на хора с по сериозни заболявания през последната година, резултата е логичен! Но кво да обясняваш на зомбирания от медиите плебей.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 12347

    0 0 Отговор
    Както обикновено интересно написано. Днес тази вечер ще пробваме да се видим с монтьора след шест, малко празнично така, ако не стане днес, утре вечер ще компенсираме след работа.