Необходими продукти:
За блатовете:
7 яйца
1 и 1/2 ч.ч. захар
2 пакетчета амонячна сода
2 и 1/2ч.ч. брашно
1 с.л. какао
1 ч.л. кафе
кората на един лимон, настъргана
За крема:
1 литър прясно мляко
1 и 1/2 ч.ч. захар
5 с.л. брашно
2 яйца
1 пакете ванилия
70 гр. масло
захарен сироп
орехи
Начин на приготвяне:
Разбиват се яйцата и захарта, амонячната сода се загася в малко лимонов сок и се прибавя към сместа, а после и брашното и лимоновата кора. Готовата смес престоява 1 час. Разделя се на три, като в едната част се слагат какаото и кафето.
Изпичат се три блата, като през това време се приготвя захарен сироп, с който да се сиропират. Млякото се загрява със захарта, докато се разтопи, яйцата се разбиват, смесват се с брашното, да стане каша, и се прибавят към млякото. Вари се на слаб огън при непрекъснато бъркане до сгъстяване, след като се махне от котлона, се добавя маслото и ванилията.
Редуват се бял, кафяв, бял блат, мажат се с крем, накрая се залива с крем и се украсява със смлени орехи, пише Actualno.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Торта, за, обяд
10:21 07.03.2021
3 Баба Марта
11:36 07.03.2021
4 Нема що7
12:46 07.03.2021
5 Мойта баба помакинята
12:47 07.03.2021
6 Ели
13:39 07.03.2021
7 Ели
14:21 07.03.2021
8 бушприт
Сладка и сочна е Ивомира Пехливанова.
07:57 10.03.2021