19 Март, 2021 10:05 1 524 1

Рецепта на деня: Шоколадови палачинки с кокосов крем

  • шоколадови-
  • палачинки-
  • кокос-
  • крем-
  • десерт-
  • закуска-
  • какво да сготвя

Десерт с много нежен вкус

Рецепта на деня: Шоколадови палачинки с кокосов крем - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

160 гр брашно

4 с. л. какао

375 мл прясно мляко

2 яйца

3 с. л. захар

3 с. л. масло

една щипка сол

400 мл сметана за готвене

100 гр кокосови стърготини

плодове на вкус - ягоди, банан, малини и др.

Начин на приготвяне:

Пресейте брашното, изсипете го в купа заедно с какаото, добавете 1 супена лъжица захар и щипка сол. Разбъркайте.

Добавете яйцата и половината мляко към сухите съставки, след което разбъркайте добре.

Разтопете 3 супени лъжици масло. След това добавете останалото мляко, разбъркайте добре и добавете разтопено масло и оставете сместа да престои 20 минути, след като предварително я разбъркате.

Междувременно изсипете сметаната в тенджера (тя трябва да е с масленост 35%), добавете 2 супени лъжици захар и кокосовите стърготини. Сложете тенджерата на котлона. Оставете течността да заври, след което намалете котлона до минимум и бъркайте сместа постоянно до нейното хомогенизиране. Необходими са около 5-7 минути. Ако искате по-сладък крем, добавете още захар. След като кремът се сгъсти, свалете от огъня и оставете леко да се охлади. През това време той ще се сгъсти допълнително. Към охладения крем добавете парченцата плодове и разбъркайте.

Загрейте малко мазнина в тигана, в който ще приготвите палачинките. Печете по 30-60 секунди от всяка страна на умерен огън. Поставете част от крема в средата на палачинката, след това я навийте. Поръсете я с пудра захар по желание и украсете с парченца плодове, пише Actualno.com.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РАДИО ЕЛТО

    2 0 Отговор
    БЛАГОДАРЯ ОБИЧАМ ТЕ