18 Март, 2021 21:15 5 993 9

Косьо Марков се лекувал сам от COVID-19

  • косьо марков-
  • лекувал-
  • covid-19-
  • почина

Това разкри колегата му от групата, пианистът Йордан Ганчев

Косьо Марков се лекувал сам от COVID-19 - 1
Снимкa: БГНЕС

Основателят на легендарната рок група "Тангра" - Константин Марков, се е лекувал сам вкъщи от коронавируса.

Това разкри колегата му от групата - пианистът Йордан Ганчев. "Членовете на групата непрекъснато поддържахме връзка, последната ни среща бе в конферентен разговор на 8 март. Тогава научихме, че той е заразен с COVID-19", сподели пред bTV музикантът.

Първоначално Косьо Марков е бил на домашно лечение, но състоянието му се е влошило. "Каза, че през нощта не е могъл да спи и е нямал апетит. Предстоеше му да влезе в болница", разказа Ганчев.

Той си спомня, че последните им мигове заедно са свързани с предстоящия концерт на групата през есента. "Първите ми спомени с него са през 60-те години, когато се занимавах с класическа музика и преди един концерт ме заведоха в къщата на Константин Марков. Той ми отвори вратата и ме покани у тях", разказва пианистът на група "Тангра".

Роденият на 3 октомври 1949 г. музикант, който е основател и басист на група "Тангра", си отиде заради усложнения, предизвикани от COVID-19, припомня show.blitz.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 asd

    13 19 Отговор
    С чайчета и супички а?

    Коментиран от #2

  • 2 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    29 17 Отговор

    До коментар #1 от "asd":

    Ако бе на Чайчета и супи щеше да е жив!Какво са му дали белите престилки.....Това питайте...

    Коментиран от #6, #7

  • 3 Обвиъсли

    3 3 Отговор
    Неуспешно
  • 4 РЪМПЕЗИ

    23 3 Отговор
    ВАЖНОТО Е, ЧЕ КОСЬО ОСТАНА В ИСТОРИЯТА...ТАМ ГОДИНИ НЯМА...
  • 5 фен

    0 6 Отговор
    За станиолчето от дъвка балон няма ли да се обади един,дето му се яде шоколад, та му се реве?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 big

    7 1 Отговор
    Ами като няма здравеопазване, как да се лекуваш? Една моя позната, медицинска сестра с над 30 годишен стаж, категорично отказа да лекува в болница. Беше я страх да не я убият при "лечението"! Аз изкарах нещо, не знам дали беше К19, но също се лекувах сам! Защо: личния ми лекар ме прати за ПСР, а аз от леглото не можех да стана; криво-ляво отидох, но там 20-30 човека отвън на студеното; теглих им една майна и се прибрах на топло; диагноза по телефона, пълна глупост! Така започнах лечението сам, по-точно ме принудиха. Жалко, че някои хора си отидоха, за мен не вируса беше виновен, а убийците в бели престилки!

    Коментиран от #9

  • 9 Факт

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "big":

    На мен лекар ми каза в никакъв случай да не влизам в болница!