ФАКТИ.БГ

Рецепта за вечеря: Пиле салтимбока

Класическата салтимбока е с телешко, но и вариантът с пилешко не е за изпускане

Публикувана: 28 Март, 2021 16:05
6 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 2441
Рецепта за вечеря: Пиле салтимбока
Снимкa: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Необходими продукти:

600 г пилешко филе
4 стръка салвия
150 г прошуто
1 малка глава лук
1 с. л. брашно
40 г краве масло
20 мл зехтин
100 мл бяло вино Шардоне
150 мл пилешки бульон
сол и черен пипер на вкус

за пюрето от грах:

500 г замразен грах
40 г краве масло
сол на вкус

за пюрето от моркови:

500 г моркови
100 г заквасена сметана
20 г краве масло
1 скилидка чесън
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Морковите се обелват, нарязват се на кръгчета и се сваряват, докато омекнат. След това се отцеждат и се смилат в блендер заедно с чесъна и маслото, пише bonapeti.bg.

Прибавя се и заквасената сметана. Овкусява се със сол и черен пипер. Готовото пюре се оставя на топло.

Грахът се вари в подсолена вода за около 4–5 минути, след това се отцежда и смила заедно със сол и маслото. Готовото пюре се оставя на топло.

Месото се изтънява с нож, всяка част се покрива с фолио и леко се начуква, като се внимава месото да не се разкъсва.

Подправя се със сол и черен пипер на вкус. Върху всяко парче месо се поставят по едно-две цели листа салвия и се увива добре с прошутото.

Зехтинът се загрява, месото се готви на висока температура за кратко време от двете страни, след това се изважда.

В същия съд на слаб огън се загрява маслото, слага се наситненият лук и, щом омекне леко, се добавя брашното. Когато то се позапържи, се налива първо виното и когато се изпари леко, се сипва бульонът. Готви се на слаб огън, докато сосът се сгъсти.

Месото се връща в съда да се загрее леко.

Поднася със соса и с двете пюрета или друга гарнитура по избор.

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Лора
1 Отговор
Тук брашното, наистина трябва, изискано блюдо, най вече заради пюрето...! (p. s ко ше готвиш комшу,, фасулец, ше туря, да има челядта да еде, да, зема, заплатата я цвинцко със зеле, я тас кебап, въх еж и пълней, може патладжан ,, искра,,......кажи сега,, пръц,,....!)

Коментиран от #2, #4


Оценка:
-6 +2

Гризли
2 Отговор

До коментар #1 от "Лора":


Ти нещо не си добре психически.

Коментиран от #6


Оценка:
-2 +7

Лорчето
3 Отговор
Се е развалнувало ха ха ха

Коментиран от #5


Оценка:
-1 +5

Куку
4 Отговор

До коментар #1 от "Лора":


Пий си хапчетата и не досаждай !

Оценка:
-1 +5

Цел живот си развълнувана,
5 Отговор

До коментар #3 от "Лорчето":


Не, ти личи, от 1/4не се, вълнувам аз, защото ми е почти,, син,, да, пази Бог от такъв, син и от такива като тебе, хем грозни, хем от занаята..!

Оценка:
-1 +1

Ти добре ли си?
6 Отговор

До коментар #2 от "Гризли":


Щом нямаш, лубрикант и чакаш,, ренде,, от младеш, иди при баща си,, такива, сте свикнали на,,, всичко,,...!

Оценка:
-1 +2

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


ТОП 5