Last news in Fakti

26 Март, 2021 16:58 4 211 21

Защо е толкова трудно да открием истинската любов?

  • любов-
  • истинска любов-
  • връзка-
  • брак

Човек трябва да погледне дълбоко в себе си, за да разбере какво търси от живота, в това число и любовта

Защо е толкова трудно да открием истинската любов?  - 1
Снимка: Shutterstock

Намирането на истинска любов за мнозина е много трудно. Всъщност в днешно време може да изглежда дори невъзможно. Свикнали сме да обвиняваме външни обстоятелства за неуспеха си на любовния фронт и не искаме да осъзнаем, че причината е в нас самите. Ето няколко причини, поради които връзките ви се разпадат и не срещате вашата сродна душа:

Не сте наясно със себе си

Когато човек не е наясно със себе си, това може да му причини големи главоболия и в създаването на щастливи партньорства. Човек, който не знае какво иска, никога не може да намери щастието, винаги се сравнява с другите и се чувства изгубен. Партньорите му никога не са достатъчно добри.

Не знаете какво търсите

Друга причина да не намирате любовта е, че нямате идея с какъв партньор бихте се чувствали добре. Това може да се дължи на малък опит с връзките, лошо самопознание и комплекси. В крайна сметка, дори и партньорът ви да е страхотен човек, ако той не ви предлага това, което търсите, вие няма да сте щастливи.

Подхождате към партньора си като дете

Много хора страдат в романтичните си отношения, защото се държат детински. Те предявяват спрямо партньорите си претенции, които са имали към своите родители. Само че половинката ви не е длъжна да удовлетвори всички тези потребности, а и понякога не може. В резултат на това се чувствате нещастни и неудовлетворени.

Избивате комплекси през партньора си

Някои личности започват връзка с даден партньор, защото той ги кара да се чувстват по-успешни пред света и компенсира това, което те самите не могат да постигнат. Например встъпват в брак с човек с престижна професия и висока заплата, който обаче не ги привлича особено. Рано или късно такива лица се чувстват нещастни от избора си.

Страх ви е от самотата

Хората понякога се впускат във връзка с крайно неподходящ човек, защото ги е страх, че ще останат сами. И ако в началото различията не ги дразнят толкова, с времето започват да стават непреодолими. Ето защо е важно човек добре да осмисли избора си преди всяко партньорство. Прибързването може да ви остави с разбито сърце.

Още не сте се сбогували с миналото

Ако все още имате чувства към предишен партньор, не бива да започвате нова връзка. Иначе има риск да не ви се получат нещата, а заедно с това да нараните и нова си половинка. Изчистете съзнанието и сърцето си и тогава се впуснете в ново романтично приключение.

За да намерите истинската любов, трябва първо да изпитвате голяма обич към самите себе си. Любовта не трябва да ви е фиксидея или единствен смисъл на живота ви. Научете се да бъдете щастливи сами и тогава ще срещнете своята перфектна половинка, която ще ви направи живота ви още по-хубав.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха..

    5 3 Отговор
    Ами щото ако е лесно,не е интересно.И най-вече,няма да е истинска..
  • 2 100

    25 2 Отговор
    Защото всеки иска някой да го обича, но много малко хора са готови да обича истински. Всеки търси любов, но никой не дава...

    Коментиран от #14

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    8 1 Отговор
    Загубени сетива в джунглата на страстите!Важно е да обичате,тогава ще Хванете птичето на любовта!Пост 2 е Дълбок мислител-Поздравления 2ри пост!!!
  • 7 Онлайн

    14 1 Отговор
    Секса вече ще е само онлайн. Матряла ще се разнася чрез куриер за инвитрото.
  • 8 Stéphanie 🎲

    7 2 Отговор
    Любовта е нещо, което го откриват само един процент от хората, другото си е чист . екс, като ти омръзне просто отиваш при другия
  • 9 Намерих в, колелото,

    3 1 Отговор
    Любовта и то беше на, съседите, втора употреба, това е сериозно..!
  • 10 Рошко

    6 2 Отговор
    Щото хората стават от ден на ден по бедни 😁😁😁
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Мюмюн

    7 2 Отговор
    Истинската любов е в книгите на Даниел Стийл и във филмите на Диема Фемили. За някои любовта е чувство, за други-химична реакция в мозъка. А някои твърдят, че усещат пеперуди в стомаха от любовни трепети. А всъщност, любовта е нещо друго...желание! Да бъдеш с някого 24 часа, да споделяш всичко, да защитаваш някого, да искаш да разбереш другия, без да искаш ти самия да бъдеш разбран. Любовта е саможертва-да даваш, но да не чакаш отплата. Любовта изисква, настоява, променя.
  • 13 марони

    8 2 Отговор
    Двете най-важни компоненти на любовта са привличане и почтеност!
    Споделяне също така на сходни цености и общи цели.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 еднажена

    7 2 Отговор
    Още една причина: когато имаш нулев избор. Примерно, ти си жена, между 30 и 50, сама. Около теб - женени мъже търсещи само секс, свободни мъже търсещи само секс, чичаци търсещи само секс...е кой от тези да става за любов? И това, ако си привлекателна и те харесват. Ако пък мъжете не те забелязват - трагедия. Стоиш си сама и това е. Ква любов, кви пет лева.

    Коментиран от #16

  • 16 devil

    3 2 Отговор

    До коментар #15 от "еднажена":

    Недеи гледа какво търсят те гледаи какво търсиш ти като си срешнеш половинката ще го разбереш аз имам едно чуство в мен инстинкт на които му се доверявам никога не мее подвеждал разбрах го с течение на годините
  • 17 СлънчогледкА

    0 0 Отговор
    Не е лесно с таз истинска , че и любов ! Вижте за пример наший юнак Бойчо. Не му върви и това си е - ту Мис Бикини , ту Мата Хари , че и Цвета Банката даже ! Че и му ги водят на крака в стаята с чекмеджето и накрая......все сам като куче ?!
  • 18 Даа

    0 0 Отговор
    Абсолютно вярни факти и много хубава статия, всичко е точно така както го описвате, говоря от личен опит
  • 19 Erica Henley

    0 0 Отговор
    Казвам се Ерика Хенли, искам да разкажа на всички тук как д -р Огундел върна съпруга ми с неговите сили след нашите 9 години развод, д -р Огунделе върна съпруга ми след 24 часа, този човек е истински и могъщ. Свържете се с него за всякакъв вид помощ на неговия WhatsAp или Viber: +27638836445 ... Търсих помощ навсякъде, но никой не можеше да ми помогне, когато имах предвид този човек, след 24 часа щастието и спокойствието ми бяха възстановени. Магиите му са безобидни и много активни, никога не съм виждал добър човек като д -р Огунделе.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.