Last news in Fakti

26 Март, 2021 22:30 9 900 5

3 необичайни знака на лицето алармират за рак на белия дроб

  • лице-
  • проблем-
  • здраве-
  • рак-
  • тумор-
  • бели дробове

Д-р Елена Малишева пояснява кои са тези знаци и защо се появяват

3 необичайни знака на лицето алармират за рак на белия дроб - 1
Снимка: Shutterstock

Лечението на рака е един от основните здравни проблеми за разрешаване на съвременния свят. Според изчисления в тялото ни има около 100 трилиона клетки. Всичко, свързано с формирането на тези клетки – как те ще работят, как ще се променят или дори как да умират е кодирано в генетичния код на ДНК, пише zdrave.to.

Освен това никой не може да предскаже в коя част на тялото на човек ще се появи онкология. В същото време, ако се хванат специфични симптоми, това дава по-голям шанс за откриване рано на болестта и започване на лечение.

Ракът на първия или апикалния сегмент на белия дроб със синдром на Панкост има специфични признаци, сред които са силна болка в рамото, която често преминава към цялата ръка, както и промени, които настъпват с лицето.

Симптомите на гореспоменатия вид рак са увиснали клепачи, твърде малка зеница на очите и липса на изпотяване от едната страна на лицето.

Всички тези признаци са причинени от факта, че туморът притиска нерва, който идва от шията.

Интересно още е, че наскоро лекарят и телевизионна водеща Елена Малишева заяви, че някои промени в лицето могат да показват развитието и на мозъчна онкология.

Малишева казва, че докато пациентът има мозъчен тумор, при него може да се появят визуални промени, забележими в назолабиалните гънки, а появата на рак се показва още от затруднено говорене и промяна в походката.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ?????

    15 1 Отговор
    Все едно ме описва,как изглеждам след нощна смяна.
  • 2 Да ,много

    11 1 Отговор
    ме кефи предаването на Елена Малышева - "Жить здорово" по руската национална телевизия ОРТ. Много полезни и нагледни съвети за здравето и храните , поднесени на публиката по забавен и достъпен начин.
  • 3 хаберих

    1 0 Отговор
    Баща от малко село решава да посети сина си студент в столицата. Намерил общежитието му и попитал портиера:
    - Тук ли живее Иван Иванов? Портиерът отговоря:
    - Да, тук живее. Подпрете го до вратата, аз ще го внеса, като изтрезнее.
  • 4 Headshot

    1 0 Отговор
    Болки в рамото и цялата ръка, увиснали клепачи и нестабилна походка, затруднения в говора - нощен турнир по кънтърстрайк или друг шутър.

    Коментиран от #5

  • 5 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Headshot":

    .........полека-лека ставаме общество от ипохондрици заразени от мутафдживирус...