Last news in Fakti

28 Март, 2021 18:30 6 427 13

Защо да пиете мляко с куркума преди сън

  • мляко с куркума-
  • преди сън-
  • здраве-
  • куркума-
  • полезно-
  • ползи

Напитката подобрява и нашия имунитет

Защо да пиете мляко с куркума преди сън - 1
Снимка: shutterstock

Млякото с куркума е здравословна напитка, която може да се консумира преди лягане всяка вечер, тъй като помага и за здрав сън и подобряване на режима на сън. Подмладяващите свойства на куркумата са древно средство за пречистване на организма и предпазване от болести. Една чаша мляко с куркума всяка вечер може да подобри цялостното ви здраве и благосъстояние.

Ето какво още може да направи:

Подобрява имунната система

Млякото от куркума се оказва наистина ефективно в изграждането на имунната система на тялото. Куркумата на прах е пълна с минерали и витамини, антиоксиданти и противовъзпалителни свойства, които спомагат за укрепването на имунитета и ви предпазват от болести.

Подпомага здравето на сърцето

Куркумата на прах е добра за пречистване на кръвта. Следователно, млякото с куркума изчиства артериите и регулира кръвното налягане. То гарантира, че сърцето ви е здраво и без токсини.

Държи болестите на растояние

Тъй като млякото подобрява имунната ви система, тялото ви е годно да се бори с всички болести и особено с настинките. Куркумата притежава антибактериални и антибиотични свойства, които помагат в борбата с бактериите в тялото и вирусните инфекции.

Пречиства кръвта

Гореща чаша мляко с куркума през нощта ще помогне да се изчистят всички токсини от тялото и да се пречисти кръвта. Млякото от куркума помага за детоксикация на тялото ви и пречистване. Консумацията му ще ви помогне да се чувствате леки и здрави.

Грижи се за здравето на кожата

Млякото с куркума не само е от полза за физическото благосъстояние на тялото, но също така помага за поддържане на красиви коса и кожа. Млякото от куркума е чудесен начин за естествено излекуване на акнето, тъй като има антимикробни и антисептични свойства. То помага да излекувате акнето отвътре, като просто добавяте една чаша мляко в ежедневния си режим на грижа за кожата вечер преди лягане.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само за запек

    7 0 Отговор
    Ми помага...!
  • 2 Рошко

    2 10 Отговор
    Нарича се златно мляко слага се и чаена лъжица чер пипер, но най вече чисти черния дроб

    Коментиран от #3

  • 3 Луд ли си

    13 5 Отговор

    До коментар #2 от "Рошко":

    Аман от малоумници, с вдна лъжица черен пипер така ще прочистил, черния дроб, че в болница ще влезеш. Само тъпанари из тия форуми.

    Коментиран от #9

  • 4 Марадона

    4 0 Отговор
    НА МЕН ЛИЧНО ПРЕХВАЛЕНАТА КУРКУМА МИ ДРАЗНИ БЪБРЕЦИТЕ, ДОРИ МАЛКО КОЛИЧЕСТВО,ВЪЗМОЖНО Е И ЧЕРНИЯТ ДРОБ НО ТАМ НЕ УСЕЩАМ, ТА НЕ СЕ ТЪПЧЕТЕ
  • 5 Saly

    6 2 Отговор
    Куркумата, която се продава в магазините не е полезна куркума, защото в нея производителите добавят живак, за да даде златист и съблазнителен цвят. Не се тровете !

    Коментиран от #6

  • 6 Марадона

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "Saly":

    АБЕ И АЗ СИ МИСЛЯ ЧЕ ТОВА НЕ Е ИСТИНСКАТА ИНДИЙСКА КУРКУМА, КОЛКО И ДА ОПИТВАМ ПОСЛЕ МИ СЕ ГАДИ . . .
  • 7 Ще повърна

    3 1 Отговор
    Куркумата за мен има доста неприятен вкус. Няма как млякото да го замаскира. Отвратителен начин да завършим деня. За прочистване и детоксикация само хранително разтоварване помага - на сурова растителна храна.
  • 8 Доко

    1 1 Отговор
    А ползвам рициново масло в обилно количество и без мляко. Вечер преди лягане, а на сутринта като се събудя върху тоалетната чиния разбирам, че съм разтоварил няколко пъти "самосвала".
  • 9 Рошко

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Луд ли си":

    10 минуса са манипулация пиши в гуглето златно мляко и чети бе умник, образовай се мисирки и фармацевти искат по бързо да мрем не разбра, бегай при чичко доктор да те умори с химия, квася си мляко и редовно си пия с куркума и чер пипер

    Коментиран от #13

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Мануил

    1 1 Отговор
    Пия си мляко сутрин. Като го издои мама от козите и го сваря в котлето на огън. А куркумата си я ползвайте вие. Аз не ща.
  • 12 МЕНТЕТА

    0 0 Отговор
    КУРКУМА , В БЪЛГАРИЯ ВСИЧКИ БОКЛУЦИ СА КУРКУМА !
  • 13 Глупак

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Рошко":

    От Гугъл ли се образоваш бе аман от глупави хора, ясно е всичко.