Необходими продукти:
225 г бекон, нарязан
2 големи картофа, обелени и нарязани
400 г домати от консерва, нарязани
225 мл пилешки бульон или повече, ако е нужно
Сол и черен пипер на вкус
150 г ситно нарязано зеле
Начин на приготвяне:
Сложете бекона в дълбока тенджера на висока температура с малко мазнина. Запържете до златисто.
Добавете картофите, доматите и достатъчно бульон, за да ги покрие. Овкусете със сол и пипер.
Оставете да заври и намалете температурата. Нека къкри 20 минути или докато картофите омекнат напълно.
Добавете зелето и оставете да се свари за още няколко минути.
Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Цървулко Парцалесов
Коментиран от #3
16:34 02.04.2021
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 един от стадото
18:09 02.04.2021
6 яяйаааа
18:57 02.04.2021
7 Яжте с наслада
Коментиран от #8
19:02 02.04.2021
8 един от стадото
До коментар #7 от "Яжте с наслада":
..и на първо място е шкенбе чорба с много чесън и една бира..преди среща с гаджето19:56 02.04.2021