Last news in Fakti

2 Април, 2021 11:56 5 397 14

Въргала карал 5 години без книжка

  • влади въргала-
  • книжка-
  • автомобили-
  • шофиране

Влади Въргала споделя своите автомобилни приключения

"Докторите ми забраниха да нося ланци. Направих много сериозна дискова хения." Това призна Влади Въргала, коментирайки новия си имидж на почтен гражданин, в който кожените якета и дебелите златни синджири вече не присъстват, пише Блиц.

В момента Въргала кара кола Ауди А4 автоматик. Почти нова, на 18 години от Швейцария. Първо си мислил да ѝ сложи чип, но после преценил, че газовата уредба си заслужава повече, разказва самият той пред YouTube канала Bri4ka и водещия Филип.

"Преди ме интересуваше колко бързо набира колата, а сега ме интересува колко бързо спира", добавя Влади. Навремето мечтата на артиста била кола тип лимузина, но не стреч, в която да вози удобно цялото си семейство. Затова той е притежавал Ситроен ХМ. С този Ситроен и два килограма и половина злато, заложил ги, и започнал да прави предаването "Пирон".

Влади признава, че около 4-5 години е карал без книжка, защото по онова време тя била "по-скоро пожелателна". Иначе три пъти се е явявал на листовки преди да вземе книжка, защото нямал време да учи.

Въргала разказа и една страшна случка с първата кола, която подкарал. В началото на 90-те години баща му влязъл в болница и трябвало да му се прелива глюкоза.

Тогава Влади взел корекомската Лада Седмица на баща си, който по принцип не му я давал, за да превози глюкозата, с която се сдобил и така за малко да направи много зловеща катастрофа. "Беше късмет, че полицаите, които щях да блъсна - единия познаваше сестра ми и се измъкнах", спомня си той.

Друга случка с тази Лада е имал Влади и по време на снимането на култовия филм "Сезонът на канарчетата". Във филма той играе шофьора на ТИР-а, който убива главния герой. Сцената се снимала на гара Елин Пелин.

Дотам той отишъл с въпросната Лада, но не знаел, че когато колата седи запалена на място, тя пак гори бензин, затова я оставил така цяла нощ. И така на сутринта, тръгвайки си, той установил, че горивото било свършило.

Първата лична кола на Въргала било полско Фиатче италианско изпълнение Банбино. Колата била много луксозна, защото в нея имало барче. С нея също имал инцидент. Решил да я пробва колко вдига в софийския квартал "Младост". Било обаче зима и на един завой колата поднесла, обирайки калниците на две коли.

След това Влади си спомня за първия си джип - Паджеро. Бил му любима кола, но веднъж ходил на лов, по време на който компанията ударила един голям глиган. Понеже Влади имал рожден ден, решили да разфасоват глигана и да го изядат.

Хората, които нарязали прасето обаче, го оставили на найлони в задната част на джипа, така кръвта от животното се просмукала в каросерията и развалила колата.

Въргала призна, че харесва и мотори. По думите му именно мислите за моторите са го прекарали през някои много тежки житейски моменти.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    7 12 Отговор
    Въргала е масон, може да кара цял живот без книжка, ако иска.

    Коментиран от #4

  • 2 Си ган

    27 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: но не знаел, че когато колата седи запалена на място, тя пак гори бензин...

    Боже, Божеееее....
  • 3 Пурко

    26 4 Отговор
    Егати без смислиците! Варгалчето се е бъгнал яко ....
  • 4 един от многото

    25 4 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Въргала е див селянин по душа , нищо , че е роден в София!

    Коментиран от #8, #11

  • 5 Stéphanie 🎲

    11 2 Отговор
    В момента Въргала кара кола Ауди А4 автоматик. Почти нова🤣🤣😂, на 18 години от Швейцария.Във България почти нова ли се нарича бракма на 18 години или ше да е била на някой баба само за магазина и аптеката 😂😭Този пич беше типичен ром -българската версия
  • 6 Банкрутрутрут

    6 2 Отговор
    Коту беше, беше, идват нови,, звезди,,.....!
  • 7 Морето

    5 1 Отговор
    Едно време.....преди 20-на години, в "Каналето" се беше оплакал, че му свили Ауди-то 80, модел В3. То олелия, то чудо....тези, които той парадираше-те му го бяха гепили.
  • 8 Boxer 3.0

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "един от многото":

    Влади Въргала е готин, земен човек. Запознахме се на летището в Париж. Няколко часа си лафехме. Много положително настроен, откровен и не високомерен.
    Аз пък съм карал една година с книжка с изтекъл срок. В една банка ми го казаха, като я обърках с личната карта. Е и? Чудо голямо.
  • 9 Фончо тариката

    6 1 Отговор
    Някои хора и без кола "карат", че и без книжка.
  • 10 Шопо

    4 2 Отговор
    Пичага от младост3
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Шишо Бакшишо

    1 0 Отговор
    Тоя пак е добре. Неговия авер , Кофе Бабоне караше хем без книжка, хем пиян на мотика. Що катастрофи направи, ама късметлия излезе, та не утрепа някой човечец. Преди години удари кола на бакшишите и тръгна да бяга. За пет минути само и го ''захлупиха'', ама някак си отърва боя. Случката стана на Сливница и Опълченска. А куките го пуснаха по живо по здраво, щото бил ''публична личност''
  • 13 Тоа а се мрънка проси

    4 1 Отговор
    То за някво лечение то за кола то за апартамент с ипотека.... Никой не знай хорските проблеми ама неговите са се на първо място. Фалшив човек фалшив ченчаджия фалшив борец и ланците сигур са му фалшви..
  • 14 Гошо

    0 1 Отговор
    Еййй- голямо геройство . В един "биг брадър"се беше вмирисъл та ония от "брадъра "го избягваха , то и самата му физиономия му е такава -нечистоплътна.