Необходими продукти:
1 бр. пилешки гърди с кост
20 гр. корен от джинджифил
1 ч. л. сух розмарин
3 суп. л. захар
1-2 портокала
лимонов сок
зехтин за пържене
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Като начало пилешките гърди трябва да се мариноват. За целта изцедете сока на половин лимон. След това смесете в купа настъргания джинджифил, лимоновия сок, сухия розмарин и 2 супени лъжици захар. Поставете пилешките гърди в маринатата и оставете за 15 минути.
През това време се заемете с портокалите. Нарежете ги на филийки, сложете ги в тенджера, добавете сока на половин лимон и една супена лъжица захар. Оставете да заври на слаб огън, след това изчакайте, докато не се сгъсти.
Маринованите гърди запържете в зехтин до златисто кафяво.
Загрейте фурната на 180 градуса. Наредете месото върху лист за печене, залейте го с мазнината, в която го изпържихте и остатъка от маринатата. Отгоре наредете портокаловите резенчета и печете във фурната 20-25 минути.
Сервирайте пилето с резенче портокал отгоре, пише jenata.blitz.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА