Last news in Fakti

9 Април, 2021 17:36 4 722 4

Жена роди близнаци, заченати с 3 седмици разлика

  • близнаци-
  • бременност-
  • рядък случай-
  • рядко срещано-
  • майка

Историята на "супер близнаците" обиколи цял свят

Жена роди близнаци, заченати с 3 седмици разлика - 1
Илюстративна снимка: Shutterstock

Невероятната история на една британка обиколи световните медии и предизвика вълна от трогателни коментари. Ребека Робъртс и партньорът ѝ Рис Уивър се опитвали да имат деца от няколко години, но се наложило жената да започне лечение, предава Дарик.

За голямо щастие на Ребека и нейния партньор Рис, тя успяла да забременее успешно. Първо разбрали, че очакват едно детенце, но при последвал ултразвук, който бил около 12-та гестационна седмица, лекарите и родителите останали силно изненадани, когато разбрали, че има и второ бебе. Оказало се, че Ребека е бременна с близнаци, които са заченати с три седмици разлика, пишат медии.

"Обясниха ми, че разликата между зачеването на децата е някъде около три седмици", разказва Ребека. Трябва да се спомене, че подобно зачеване на близнаци е изключително рядко срещано. В медицината това се нарича "суперфетация" – когато настъпи втора бременност по време на първоначална. В Инстаграм профила си майката Ребека отбелязва, че има само 14 такива случая в света.

Когато Ребека достигнала 33-та гестационна седмица, лекарите предизвикали раждане, тъй като по-малкият плод спрял да расте.

"Супер близнаци" - така наричат бебетата си Ребека и Рис, които са много щастливи и благодарни, че раждането е преминало повече от успешно и без сериозни усложнения, а родителите се радват на две здрави деца.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Честито

    16 2 Отговор
    Да са им живи и здрави.
  • 2 Добре

    11 4 Отговор
    че едното не е черно че тогава не знам
  • 3 бобчо

    1 5 Отговор
    Поредния ФЕЙК
  • 4 Опасна, британка....!

    2 3 Отговор
    Сигурно едното е от зет и....