Last news in Fakti

14 Април, 2021 12:55 12 077 13

Футболист хвана 31-кг. толстолоб със стръв от ягоди и магданоз

  • рибари-
  • риболов-
  • толстолоби-
  • футболист

Стръвта е собствено производство на запаления рибар

Истински рекорд постави футболистът на „Места“ (Хаджидимово) Ангел Кюмуржиев при последния си рибарски излет и накара мнозина негови колеги да му завиждат. Известният като запален въдичар играч на хаджидимовци счупи собствения си рекорд преди паузата в риболовния сезон и продължи добрата тенденция да „надгражда“ постиженията си, предава struma.bg.

След като преди това на язовира над Садово извади 18-килограмов толстолоб, сега в един от своеобразните водоеми около река Места, образували се при поредния ѝ разлив, полузащитникът надмина постижението си с 31-килограмов трофеен екземпляр, с който се бори почти 3 часа, докато го извади от водата. В крайна сметка Ангел Кюмурджиев се оказа победител, а в надхитрянето на „звяра” се включиха старите му бойни другари Иван Пиринлиев и Димитър Грънчаров.

Толстолобът е уловен на специална стръв, собствено производство на главния герой в събитието, забъркана от него с ягоди и магданоз. Веднага след успеха случката бе увековечена с фотос, който обаче отлежа малко в телефона на Ангел Кюмурджиев и в крайна сметка грейна на страницата му в социалните мрежи.

Рибата бе филетирана и грижливо прибрана във фризера на полузащитника на „Места“, а главата бе препарирана и ще заеме мястото си на „стената на славата“ в дома му. Очаква се толстолобът да бъде основна част от менюто на предстояща сбирка на открито, която ще устрои полузащитникът по случай рождения си ден, чието празнуване в по-широк кръг бе отложено от края на март за по-късен етап заради противоепидемичните мерки.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Врачка

    17 10 Отговор
    Едно семейство имало трима сина.Двама умни и един футболист.

    Коментиран от #7

  • 2 Варна

    19 2 Отговор
    Евала на момчето, тук няма тънга-мънга и рибарски лъжи. Голяма риба, браво. Какво да кажа аз...тук само някакви кьорави попчета, някоя и друга заслепена заргана и кьор-кефал, дето се чуди на коя въдица да се надене.
  • 3 По добре да, не беше го хванал,

    8 15 Отговор
    Лой и много кости.....плюй, еж, повече плюй...!
  • 4 Българин

    7 1 Отговор
    Браво ! И за улова, и за сполучливата рец
    епта.
    Двойно браво щеше да е, ако след снимка го беше пуснал да си плава.

    Коментиран от #6

  • 5 Хипопотам

    4 6 Отговор
    Толстолоб е най простата и дебела риба.... като угние, миризмата и е непоносима....!
  • 6 един от многото

    10 2 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    Рецептата за стръвта най вероятно е голи тройки и кораво търмъчене! Прилича много как преди години един боклук от язовир Кърджали , Мишо царя "хващаше" сомове на пиле на грил. Докато на Мишо царя едни хлапета от Пловдив му свалиха короната и му направиха главата мека като корема! Още му се смеят в Кърджалийско!
  • 7 ЦСКА умре

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Врачка":

    Затова ли плюеш по Българите бе, ПСЕВДОБЪЛГАРИН?
  • 8 Дългия

    0 1 Отговор
    Едно време в ,,Мини Марица Изток -2 " с.Ковачево мисля че беше 1986 г . , отнякъде бяха докарали толстолоп за продажба. Аз купих две глави едната 5 кг. другата 7кг. продаваха ги по 5 ст. килограма. Смятайте колко са тежали целите риби?!

    Коментиран от #9

  • 9 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Дългия":

    Да, в охладителните басейни на Мариците се въдят чудовищни риби....
  • 10 Ицо Френкев

    0 1 Отговор
    РИБИ КАО КИТ! С ОЧИ КЪТ ЛОПАТИ И ГЛАВИ КАО ПРАСЕ.
  • 11 Да ви кажа, де...

    4 3 Отговор
    Толстолобът не кълве на нищо!
    Приказките за стръв от магданоз са само за пред проверяващите.
    Този вид риба се хваща само на "търмък" или с мрежа!
    Другото са само лъжи на старите рибари до лагерния огън...
  • 12 Владимир Петровски

    1 0 Отговор
    ловил.съм толстолоб с монтаж на тапа, основно влакно 0,40мм повод 0,30 мм плетеняк,стръв унгарскй пуканка с аромат на ягода
  • 13 187

    1 1 Отговор
    евала за слуката, ама толстолоб е най - гадната риба за ядене, еле па толко голям. да го беше пуснал, някой друг да му се зарадва.