Last news in Fakti

19 Април, 2021 11:44 2 994 3

Съветите на експертите за неустоимото изкушение - диаманта

  • диамант-
  • експерт-
  • съвети-
  • характеристики-
  • карати

Всеки диамант е уникален и е чудо на времето, мястото и промяната

Съветите на експертите за неустоимото изкушение - диаманта - 1
Снимкa: Shutterstock

Диамантът символизира изисканост, разкош и успех. Той е скъпоценност, която в миналото са притежавали само кралските особи и се е считал за символ на превъзходство. Всички кралски корони са били обсипани с многобройни скъпоценни камъни, като израз на богатство и изобилие.

В наши дни бижутата с диаманти отново са символ на успех и благополучие. Те могат да бъдат носени за удоволствие или избрани за просперираща инвестиция.

Диамантен експерт на една от новите успешно стартиращи в Европа компании за бижута Shemay Diamond споделя ценни съвети и разказва за тайните на диамантената индустрия.

Как да изберете диамант?

4 "C" характеристики за качество на диаманта ще ви помогнат да научите как да купите диамант. Това основно знание не само ще разкрие тайната на качеството на диаманта, но също така ще ви помогне да разберете стойността и цената на диаманта.

CARAT - отнася се до теглото на диаманта. Най-общо казано, колкото по-голямо е теглото от карата, толкова по-скъп е камъкът. Два диаманта с еднакво каратно тегло обаче могат да имат много различно качество и цена, когато се вземат предвид останалите три от 4 "C" характеристики.

COLOR - при повечето диаманти терминът всъщност се отнася до липсата на цвят. Колкото по-малко цвят има в камъка, толкова по-желан и ценен е той. Някои от тези разлики не се виждат с просто око, но пряко влияят върху цялостното качество и цена на камъка.

CLARITY - измерва количеството, размера и разположението на вътрешните „включения“, отличителния белег за идентичност на натуралния произход на камъка.

CUT - не се отнася до формата на диаманта, а до пропорцията и подреждането на фасетите му и качеството на шлифовка. Количеството блясък и огън в диаманта се определя чрез разреза.

Променя ли се цената на диаманта, когато бъде инкрустиран върху бижу?

Диамантът запазва своята стойност, независимо дали бива използван за бижутерия или е закупен самостоятелно като инвестиция. Дори много от клиентите предпочитат да закупят бижута с диаманти за собствено удовлетворение без да се налага да влагат висока инвестиция. Съществуват различни видове бижута с диаманти - такива, които са модерни и красиви, обсипани с многобройни по-малки скъпоценни камъни и такива, които са инвестиционни, с един или повече диаманти във висок карат.

За какъв повод можете да подарите бижу с диамант?

Тъй като съществуват бижута с диаманти във всеки един ценови диапазон, започващ от 500$, то те могат да бъдат един изискан подарък за всеки повод - годеж, рожден ден, годишнина от сватбата, абитуриентски бал, а защо не и изкушаващ подарък без предвиден повод.

Най-често например колие с диаманти или комплект са предпочитани за един красив повод като абитуриентския бал. Блестящо дипломиране - блестящ подарък с диаманти!

Друг важен момент в живота е предложението за брак. Как да избера годежен пръстен? Един от най-често задаваните въпроси при избор на годежен пръстен с диамант. Годежният пръстен трябва да е с диамант. Защо? Поднасянето на годежен пръстен изразява намерение и специално отношение. Това е външен знак за вътрешната любов и намерение за съвместен живот, което имате към бъдещата си съпруга.

За годишнина от сватбата в последно време стана традиция да бъде подарен стойностен подарък като бижу с инкрустиран инвестиционен диамант. Инвестиционните диаманти са сигурна и успешна инвестиция в бъдещето. Те притежават особена стойност, тъй като са придружени със специален борсов сертификат от HRD-Antwerp или GIA. Този вид инвестиция носи 100% сигурност на своя притежател, тъй като от десетки години насам няма спад в цената на инвестиционните диаманти. Тя единствено се покачва и носи дивидент.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Слугинята и бръмбарите

    5 1 Отговор
    Хахаха, това, сериозно ли е, аз съм социално слаба,...?!
  • 2 хъхъ

    3 5 Отговор
    Най-хубавия подарък за жена е комплект тенджери и тигани, да си знае къде е мястото й - в кухнята.
  • 3 Брендица

    2 3 Отговор
    Спетете си тъпите съвети! РУБИН известен от 4 век - камъкът на живота. Уникален е..