23 Април, 2021 10:05 6 531 4

Рецепта на деня: Брауни с банан

  • брауни-
  • банан-
  • цвекло-
  • без брашно-
  • десерт-
  • какво да сготвя

Един вариант на любимия десерт без брашно

Рецепта на деня: Брауни с банан - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

2 яйца

200 гр. червено цвекло

2 банана

12 сурови бадема

2 с.л. какао

1 бр. ванилия

100 гр. черен шоколад

50 гр. кокосово масло

2 с.л. захар (по желание)

1 к.л. сода за хляб

10 гр. бакпулвер

Начин на приготвяне:

Сложете обеленото сурово червено цвекло, бананите, бадемите и яйцата в блендер и пасирайте. По желание за по-голяма сладост добавете и малко захар. В малка купичка начупете шоколада на парченца и заедно с кокосовото масло разтопете на водна баня. Добавете какаото, ванилията и разтопения шоколад. Блендирайте отново. Отворете блендера и прибавете содата и бакпулвера. Блендирайте за кратко.

Получената смес изсипете в намаслена с кокосово масло тавичка с незалепващо покритие - може да използвате и хартия за печене. Поставете тавичката в предварително загрята фурна на 185 °C за около 30 минути. Проверете за готовност на браунито с дървено шишче или клечка за зъби. Охладете и нарежете браунито без брашно с червено цвекло и банани на парчета. По желание може да го поръсите с какао на прах или пудра захар, пише Actualno.com.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ххх

    6 0 Отговор
    Само в България, на въпросите “Къде да седна, за какво да се хвана и какво да ям?”, ще получите един и същ отговор.
  • 2 АНОНИМЕН

    4 0 Отговор
    Венелино! Оправи си статията за дерайлиралия влак на БУЛМАРКЕТ с горивата от Русе! Толкоз коментари и кликания изпусна, направо не е истина!
  • 3 въпросче

    3 1 Отговор
    Това брауни на български ли е? Ако до него сложим баница,г-ца Кукумберг ще го обяви ли за расова обида? И защо бадемите трябва да са точно 12?А ако са начупени в опаковката с която сме ги купили?
  • 4 6482

    1 1 Отговор
    Венке от мен банана от тебе кекса