ФАКТИ.БГ

6 съставки от модерната кухня, които ще преобразят ястията ви

Тайните съставки, които правят ястията изкушаващи

Публикувана: 22 Април, 2021 22:30
2 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 2033
6 съставки от модерната кухня, които ще преобразят ястията ви
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Предизвикваме ви да изпробвате тези 6 доказани съставки, които ще подобрят готвенето Ви и ще Ви изстрелят на следващо ниво. Съставките, които foodpanda подбра, имат силата да превърнат и най-простото ястие в деликатес от световна класа. Ето ги и тях:

Започваме с каперси. На пръв поглед са малки и незабележими, но вкусът им е много интензивен и привлекателен. Соленият вкус пленява сетивата и това ги прави много предпочитани в средиземноморската, близкоизточната и северноафриканската кухня. Пробвайте да добавите каперси към ястия от пиле или риба – ще останете впечатлени. Особено приятен вкус добавят и към салатите, като ние Ви препоръчваме да ги добавите в дресинга!

Следващата ни препоръка е да изпробвате (chili flakes) люспи от люти чушки. Червената огнена подправка добавя към всяко скучно ястие нотка на топлина и спомага за повишаването на апетита. Изсушените семена на лютия червен пипер са основният виновник за този интензивен и приятно-лютив вкус, който подправката оставя след себе си. Препоръчваме да експериментирате като добавяте лютите люспи не само в солени, а и в сладки ястия – смесицата между шоколад и лютата подправка е много приятен за небцето.

Вкарайте в менюто си пресни билки. Поръсването на билки върху ястието по време на готвене е наслада както за очите, така и за сетивата. Влезте в ролята на шеф-готвач и се насладете на завладяващия вкус, който пресните билки ще добавят към ястието Ви. Другата положителна страна на готвенето с пресни билки е, че ще ги отглеждате сами и ще сте сигурни в качеството им. Препоръчваме Ви да добавяте билките си в сосове и дресинги, които да допринесат за завладяващия вкус на цялостното ястие!

Още от древността, медът се асоциира като храна на боговете и това не е случайно. Медът има много приложения в готвенето и се използва както за сладки изкушения, така и за солени вкусотии. Предлагаме Ви да изпробвате една лесна, но наистина завладяваща рецепта за печена сьомга с мед и соя. Ястието, което ще се получи е цветно и интересно и е идеален пример за уникалното съчетание на сладък мед със солен соев сос. Наследете му се!

Цитрусовите плодове също са основна част от работата на шеф-готвачите. Лимонът е страхотно предложение, което може да използвате в сладки и солени ястия. Чрез него успешно ще балансирате прекалено сладкия вкус, като добавите нотка киселинност, която да гали небцето Ви. Освен това, лимонът се използва и за изостряне на вкусовете в по-неутрални ястия. Препоръчваме да изпробвате рецепта за лимонов чийзкейк. Ще останете очаровани.

Чували ли сте за люспи от морска сол? Не, не говорим за обикновената готварска сол. Люспите от морска сол са тайното оръжие на готвачите. Използват ги за добавяне на финален щрих на ястията и добавяне на вкус в сладки и солени ястия. В модерната кухня люспите от морска сол се добавят към различни десерти, за да се постигне приятният сладко-солен вкус. Може да го използвате като поръсите сладко-солената смес върху шоколадово брауни.


Поставете оценка на статията:
Оценка 5 от 2 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
1
Този коментар е премахнат от модератор.
Ти ма жорналиске
2 Отговор
От тез модерни треви и подправки, кой разбира хипопотама ли или франкенщайн или лилави те, естествено, че Роу и сие, разбират от тях...!?

Оценка:
-0 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


Ловци на бисери
Левон Хампарцумян
Банкерът Левон Хампарцумян с коментар за Никулден:
Ако някой разчита да расте с клиенти-шарани, това не може да трае дълго и завършва зле"

Още бисери
ТОП 5