Необходими продукти:
4 - 5 с.л. олио
1 глава лук
2 шепи ориз
1 връзка лапад
джоджен - пресен
1 с.л. червен пипер
Начин на приготвяне:
В малка тенджерка се загрява олио, запържва се ситно нарязан лук да омекне. Сипва се оризът и бъркате, докато стане като стъклен.
Добавя се червен пипер, разбърква се за кратко и наливате 3 ч. ч. вода. Когато заври, прибавяте и лапада. Дори и да е замразен, от топлината се отпуска.
Овкусява се със сол и листа пресен джоджен.
Яхнията се готви до готовност на ориза.
Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 15 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Слугинята и бръмбарите
16:19 23.04.2021
2 Брендица
16:33 23.04.2021
3 Сух ориз, не обичам
17:08 23.04.2021
4 Туй го ядвам много
17:17 23.04.2021
5 За, болни бъбреци,
19:00 23.04.2021
6 hmhmhm
22:30 23.04.2021
7 Валя
16:12 26.04.2021