23 Април, 2021 16:05 10 926 7

Рецепта за вечеря: Яхния с лапад и ориз

  • яхния-
  • ориз-
  • лапад-
  • постно-
  • какво да сготвя

Вкусно пролетно ястие

Рецепта за вечеря: Яхния с лапад и ориз - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

4 - 5 с.л. олио

1 глава лук

2 шепи ориз

1 връзка лапад

джоджен - пресен

1 с.л. червен пипер

Начин на приготвяне:

В малка тенджерка се загрява олио, запържва се ситно нарязан лук да омекне. Сипва се оризът и бъркате, докато стане като стъклен.

Добавя се червен пипер, разбърква се за кратко и наливате 3 ч. ч. вода. Когато заври, прибавяте и лапада. Дори и да е замразен, от топлината се отпуска.

Овкусява се със сол и листа пресен джоджен.

Яхнията се готви до готовност на ориза.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Слугинята и бръмбарите

    2 0 Отговор
    По добре от фасуль...сега някой ще,, тъче,, на няколко стана, гозба за, Гергин ден, Рамазан и Дамаджан......!
  • 2 Брендица

    9 1 Отговор
    Авторице, на 3 ч.ч. вода се равнява 1 ч.ч. ориз. Те шепите може и да са големи, зависи от готвача..
  • 3 Сух ориз, не обичам

    3 2 Отговор
    Като ям китайска храна, са загуцвам...!
  • 4 Туй го ядвам много

    6 1 Отговор
    само че требе зеленото да е повечко
  • 5 За, болни бъбреци,

    2 1 Отговор
    И високо кръвно, зелентия пречат...!
  • 6 hmhmhm

    7 0 Отговор
    прясно пролетно със замразен лапад - евала за предложението , как ти дойде на акъла да предложиш, сигурно пресен няма
  • 7 Валя

    2 1 Отговор
    Аз слагам и 1/2 кг. кайма. Става много вкусно.