28 Април, 2021 10:05 2 746 1

Рецепта на деня: Икономични сладки

  • икономични-
  • сладки-
  • декорация-
  • масленки-
  • какво да сготвя

С няколко вида декорация

Рецепта на деня: Икономични сладки - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

пудра захар - 50 г /около 3 с.л./

олио - 100 мл

брашно - 2 ч.ч.

ванилова захар - 1 ч.л.

За декорация:

шоколад - 20 г

краве масло - 1 ч.л.

прясно мляко - 1 с.л.

орехи - 1 к.ч.

смлени шоколадови пръчици - 1 пакет

Начин на приготвяне:

В суха купа се смесват брашното, пудрата захар, ваниловата захар и с вилица се разбърква сместа. Добавя се олио, разбърква се да стане гъста смес, а после се замесва средно меко тесто. Ако е сухо, се добавя още малко олио. Ако мазнината е повече, се добавя още малко брашно, докато се получи меко и приятно гладко тесто за сладки, но малко ронливо.

Разделете на две части. От всяка част се къса топче тесто, подобно на орех, сплесква се и се притиска в чиния със смлени орехи. Нареждат се върху хартия за печене. Останалите се оформят от топчета и пак се притискат в шоколадови пръчици. Третия вид домашни сладки се оформят като листа и с нож се маркират два разреза, но не до края.

Част от сладките са само с вдлъбнатина в средата. Икономичните сладки се пекат в загрята фурна 170 градуса до лека промяна на цвета, за 15-18 минути, като към края печете с вентилатор. Изваждат се и се охлаждат. Приготвя се разтопен шоколад с 1 ч.л. масло и 1 с.л. прясно мляко. Декорирате сладките, като запълвате средата с шоколад.

Икономичните сладки се поднасят охладени. Чудесен вкус, като масленки са, пише actualno.com. Продуктите са за 1/2 доза, за цяла доза просто се удвояват.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 съседа

    1 1 Отговор
    Икономични сладки по президентски.