Last news in Fakti

2 Май, 2021 18:36 2 062 3

Парти се превръща в експеримент за връщане на масовите събития

  • парти-
  • коронавирус-
  • експеримент-
  • ливърпул-
  • великобритания

Посетителите на клубното събитие в Ливърпул бяха без маска и не спазваха социална дистанция, но имаха негативен тест за коронавирус

Парти се превръща в експеримент за връщане на масовите събития - 1
Снимка: shutterstock

Около 3000 души изпълниха клуб в английския град Ливърпул като част от експеримент на властите за завръщане към масови събития в условията на коронавирусната пандемия, пише Би Би Си.

Посетителите на клубното събитие не трябваше да носят маска и да спазват социална дистанция, но трябваше да имат негативен резултат от тест коронавируса. Целта е да се провери дали масовите събития биха могли да бъдат рестартирани там където ваксинационната кампания е успешна и случаите на коронавирусна зараза намаляват.

Пред BBC News младежи, присъствали на клубната изява, казват, че са се чувствали невероятно щастливи да могат да танцуват и да се усмихват отново. Някои от посетителите споделят, че цяла седмица са избирали какво да облекат на събитието, провело се в бивше хале, обособено като зала, на дока Брамли Мур на река Мърси.

Второ подобно събитие ще има и днес. Участниците, които дадат положителен резултат на теста за коронавируса след пет дни, ще трябва да се самоизолират и ще бъдат проследени и техните контакти. Учени ще използват данните за движенията на множеството, както и за качеството на въздуха в клубното помещение, за да проверят дали събирането на много хора на масови събития на закрито увеличава риска от предаване на коронавирусната зараза.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 BigBulgarianBoss

    4 2 Отговор
    А сега тия 3000 безсмъртните да направят същия тест и със СПИН
  • 2 Къна

    0 1 Отговор
    Миленчето да съобщи дали селяндурите са се върнали в София натоварили багажниците с чесън,арпаджик и лютеница.
  • 3 незнайко

    0 0 Отговор
    ПРИ ДОБРА ВЕНТИЛАЦИЯ ВСИЧКО ЩЕ Е ПЕРФЕКТНО ! Няма да се учудя ако измислят спрей против КОРОНАТА и го пулверизират във вентилацията. Тогава наистина ще бъдем щастливи !