Last news in Fakti

9 Май, 2021 18:15 5 179 8

Интересни разкрития за един от бодигардовете на принц Чарлз

  • принц чарлз-
  • бодигард-
  • университет-
  • разкрития

На телохранителя на краля е било позволено да се явява на същите изпити като Чарлз и е постигнал по-висок резултат от самия него

Интересни разкрития за един от бодигардовете на принц Чарлз - 1
Снимкa: Shutterstock

Мит или реална история е, че бодигардът на принц Чарлз взел диплома, само докато пази кралската особа по време на лекции в Кеймбридж, пише glasnews.

Принцът е посещавал университета в Кеймбридж през 1967 година, бъдещият крал на Англия, естествено, никога не е бил виждан без телохранител под ръка, който да го пази в безопасност.

Говори се, че на телохранителя на краля е било позволено да се явява на същите изпити като Чарлз, след като е седял на всеки един от семинарите и лекциите си и си е тръгнал с по-висок резултат от самия принц!

Според уебсайта Quora, историята е предавана "надолу от поколенията" в университета, но колко точно е градската легенда?

Според сайта охранителят е живял в колеж в Тринити Колидж и тъй като критериите за придобиване на степен в университет включват „запазване на мандата“ в границите на Кеймбридж по време на срока и полагане на изпитите, бодигардът е имал право да вземе изпитите, тъй като той отговаря на критериите.

Като такъв, историята гласи, че му е било позволено да се яви на изпита и е издържал с по-висока оценка от Чарлз.

Въпреки това, онлайн списанието на Университета в Кеймбридж, Varsity, развенча мита, твърдейки, че въпреки че Чарлз наистина е имал бодигард, който е останал в стая в Тринити Колидж и е посещавал същите лекции като принца, той всъщност не е взел изпитите.

Принц Чарлз наруши традицията като първият мъжки крал, който отиде в университет, след като завърши своите A-нива, които се състояха от B в историята и C на френски, вместо да се присъедини към британските въоръжени сили, според традицията.

По време на висшето си образование кралският бодигард учи антропология, история и археология. Освен това изучава уелски език и история за един мандат в Университетския колеж на Уелс.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЕАЛИСТ

    20 0 Отговор
    Чарлз бил първия мъжки крал. Абе , да попитам, има ли женски крал?

    Коментиран от #8

  • 2 А за охранителите

    2 2 Отговор
    На Чалгарифоноф нещо? Няма. А добре.

    Коментиран от #3

  • 3 the senator

    11 0 Отговор

    До коментар #2 от "А за охранителите":

    Както кажеш.

    P.S. Eдин от охранителите на ББ в Банкя, преторианецът Георг все още има шанс да вземе още една евтина дипломка, докато Го пази. Да речем от ЮЗУ.
  • 4 русенец

    7 0 Отговор
    Нищо не е! То едно заптие от Банкя стана генералисимус от пожарната докато вардеше по-умни от него.:)))
  • 5 В.Г.З.

    5 0 Отговор
    Чарлз е само принц и никога НЕ Е бил крал!!!
  • 6 Що така бе, Миме,

    4 0 Отговор
    пак се изложи? Кралица Елизабет знае ли, че синът ѝ е вече крал? Или ще го научи от българските медии? 😄😆😂🤣🤣
  • 7 цербер

    1 0 Отговор
    "Принц Чарлз наруши традицията като първият мъжки крал, който отиде в университет." ЖЕНСКИ КРАЛ НЯМА. ИМА КРАЛИЦА.Дискавъри ченъл.
  • 8 РЗС

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "РЕАЛИСТ":

    баче, да ти кажа само че в англия еднополовите бракове са разрешени, та там е нужно да се поясни, краля жена ли е или мъж, че си таковало таковата