Last news in Fakti

10 Май, 2021 11:56 4 432 10

Русия иска да клонира древни воини и коне от емблематичен период

  • русия-
  • клониране-
  • клонинги-
  • воини-
  • воиници-
  • коне-
  • тува

Руският министър на отбраната е дал амбициозна заявка

Русия иска да клонира древни воини и коне от емблематичен период - 1
Снимка: Shutterstock

От Русия изразиха желание да клонират древни воини, чиито останки могат да бъдат намерени в скитска могила Тунуг в Тува. Британското издание "Дейли Мейл" е заподозряло това желание в руските власти въз основа на изявлението на ръководителя на министерство на отбраната на Русия Сергей Шойгу, пише Блиц.

Британското издание е обърнало внимание на думите на Шойгу по време на заседание на Настоятелството на Руското географско общество (РГО), на което той е президент.

Говорейки за плановете на учените относно дейностите свързани с могилата в Тува, министърът е отбелязал, че РГО се надява да получи генетичен материал.

„Много добре ще е да намерим органична материя. Смятам, че разбирате какво следва след това - ако не овцата Доли, то може да се направи нещо подобно“, заявил е Шойгу, пояснявайки, че органичната материя може да е запазена в могилата благодарение на това, че тя се намира във вечната зона на студа.

Министърът е казал, че това би било много интересно.

Според мнението на "Дейли Мейл", руските специалисти могат да започнат да клонират воини, както и техните коне, останките от които вече са намерени в могилата.

Могилата Тунуг се намира в района на Пий-Хемск в Тува и е част от така наречената Долина на царете. На територията на долината има много "царски" надгробни могили от скитския период, обаче, Тунуг е най-големият и най-древен от скитските паметници от началото - средата на 9 век пр. н. е., които са известни в момента, смятат учените.

Експертите са започнали цялостно проучване на могилата през 2017 г., Руското географско общество вече е организирало три сезона на експедиции до нея. В хода на тях, по-специално, бяха открити следи от ритуални жертвоприношения на коне.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    11 1 Отговор
    Събка е Шизо и е наблизо! Добре е.
  • 2 Я па тия

    15 1 Отговор
    Абе тия от ДМейл направо изтепаха копарката...Човека се пошегувал с учение за овцата Доли и цялата зала се смее...-а те видиш ли клониране ги гони...!?!?!? Ма направо вижте видеото-и не четете смехориите на ДМейл....
  • 3 Сър Ник - коуч и инфлуенсър

    17 2 Отговор
    Министъра да не се шегува много, защото най-вероятно тестовете ще покажат, че населението на държавата наричана в момента Русия ,е от смесен българо-викингски произход с добавка на немска кръв в аристократичните семейства и царско-императорските гакива.

    Коментиран от #6

  • 4 БиБи Кинг

    7 10 Отговор
    Сатанизама бързо почна да завладиава пиандурите!

    Коментиран от #10

  • 5 Диверсант

    9 2 Отговор
    Е, Кралството на хамбургера ги изпревари. От една година започна клониране на колониите.
  • 6 mi6osp

    8 8 Отговор

    До коментар #3 от "Сър Ник - коуч и инфлуенсър":

    Много масови генни тестове на руснаци с фамилия Рюрикови през 2019-2020г. показаха, че те изобщо нямат гени на викингите. Гените на руснаците са идентични с гените на славянски племена, обитаващи от дълбока древност и днес Алтайските планини. Впрочем, геният анализ показва, че от Алтай са дошли славянските племена на Балканите, както и тези в Германия.

    Коментиран от #7

  • 7 mi6osp

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "mi6osp":

    генният анализ
  • 8 ЛилиПутин

    5 4 Отговор
    От ПобедоБесието Изтрещяхме тотално
  • 9 !!!?

    3 0 Отговор
    А Шойгу не иска ли да клонира русофили на троянски коне ? В Задунайская има генетичен материал колкото иска !!!?
  • 10 Пияндурник

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "БиБи Кинг":

    Точно така !! Ще бъдат клонирани древни руски пияндурници които ще могат да оживявят след яка употреба на модерен самогон защото младото поколение руснаци не деяни и пада по гръб!!