Last news in Fakti

15 Май, 2021 10:38 8 411 23

Хисарския поп влезе в болница

  • хисарският поп-
  • димитър андонов-
  • болница-
  • операция-
  • здраве-
  • реанимация

Култовият изпълнител се възстановява след операция

Емблематичният изпълнител от 80-те години на миналия век е на системи в реанимацията на столично лечебно заведение. Димитър Андонов, както е истинското име на певеца, претърпя операция за подмяна на колянната става, тъй като през последните месеци положението му беше много сериозно и не можеше да ходи без помощта на патерици.

„Не се търпеше повече и влязох в болница. Смениха ми едната става, другата ще е по-нататък. Взех пари за операцията, които сега ще трябва да връщам, но болките наистина бяха много силни. Цялата интервенция отне около 4 часа - самата операция беше два часа и половина, но с подготовката стана повече време. Заспал съм, докато са ми сменяли ставата и се събудих в реанимацията. Биха ми инжекции, вливаха ми системи, надявам се да се възстановя и отново да проходя“, коментира пред „България Днес“ Хисарския поп, докато лежи на болничното легло. Гласът му е силно отслабнал и всяка дума му коства сериозни усилия.

Наскоро изпълнителят призна, че може да се придвижва само с две патерици и не може да изкачва стъпала. Пробвал методи от народната медицина без резултат и така се стига до операцията.

„Не искам да се оплаквам и затова казвам, че се държа. За мен е важното отново да мога да се придвижвам нормално. Не ми е никак лесно. Ако все мърморим, лошотията ще се засилва. Затова ще мислим за хубавите неща. Здравето е най-важното, но трябва да мислим и за другите неща от живота да оставим нещо след нас. Това е причината да продължавам да пея и да творя. Очаквам до 5-6 дни да ме изпишат от болницата и да се прибера вкъщи“, каза още пред вестника Андонов.

Той си пожела скоро да може отново да записва песни и да забавлява приятели и почитатели, тъй като музиката е неговия живот.

През 80-те години на миналия век в Хисаря се заражда легендата за Хисарския поп: свещеник, прогонен да се скита по пътищата на България, който пее своите песни, забранени от социалистическия режим по това време. Прави записите си сам с техниката в дома си, а тайно на приятели раздава аудиокасети с изпълненията си.

През 1983 г. нелегално издава първата си аудиокасета, разпространявана от ръка на ръка. Хитове от нея са песните „Елена, Елена“, „Една цигара“, „Дай си сърцето“, „Обичам те“, „Звезди ли искаш да ти свалям“ и „Аз от тебе спомен нямам“. По времето на социализма песните и славата нa народен любимец му носят само проблеми - забраняват му да пее, гонят го от работа, спират участията му в телевизионни, предавания. Въпреки това той привърженик на Тодор Живков и пише песен за него.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мнение

    8 22 Отговор
    Човек като удари 50-ка и Свети Петър трябва да го прибира! След 50-та започват болежките, операциите, идва ракът, и то само мъка и болка!

    Коментиран от #3, #5, #23

  • 2 Гост

    8 17 Отговор
    Първия чалгар с право са го забранили . Тоя беше модерен за тези отгледани със сръбска и гръцка музика . Беше досаден за любителите на поп , рок , метъл и джаз .
  • 3 Така е

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мнение":

    Само при човека естественият подбор не работи, заради медицината. За това са болежките и т. н.
  • 4 Морски

    18 4 Отговор
    Да се оправя по бързо попа .А иначе респект за песнитему
  • 5 БАЙ Х@Й ‼

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Мнение":

    Ти стана ли тийнейджър или още не си ? Та РЪСИШ такива биСЕРИ‼

    Коментиран от #8

  • 6 ПЛАЧЕШТА ЕТЪРВА

    3 1 Отговор
    ...ВИКАЙТЕ ПОП...😇
  • 7 Гост 666

    9 10 Отговор
    Който го харесва да реве за първия чалгар . Не ми дреме за разпространител на проста задръстена кръчмарска музика . И то кавъри на гадна сръбска и гръцка помия наречена чалга .
  • 8 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "БАЙ Х@Й ‼":

    А ти станали такъв . Или си от тези дето харесваха този чалгар .

    Коментиран от #11

  • 9 Една не изпушена цигара

    5 3 Отговор
    Песните му през тия времена, бяха като полъх за поробеното население.... Нека се оорави и пак да ни весели. И запомнете, има място за всички... Спрете неможачите да се оправдавате с другите стилове, има място за всички...
  • 10 Гост

    2 5 Отговор
    Тоя го чувам и виждам за пръв път . Когато е бил модерен аз слушах рок . Заплатите може и да е бил велик .
  • 11 БАЙ Х@Й ‼

    10 1 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Първо ,Попа не беше чалгар, а пееше стари градски песни и градски фолклор! Второ , нямам нищо против музикалните вкусове на хората. Ти да не би да ходиш само ма опера и балет? НО ТОВА ДЕТО КЕЛЕША РЪСИ, ЧЕ ВСКИ НАД ПЕТДЕСЕТ ТРЯБВАЛО ДА ХОДИ ПРИ СВЕТИ ПЕТЪР МИ ДОЙДЕ НАИСТИНА ВПОВЕЧЕ! Бедна му е фантазията , ако моя интелект не ме възпираше да му кажа каквото заслужава да чуе за геноцида който изповядва‼

    Коментиран от #12, #13, #16

  • 12 Не съм келеш!

    0 3 Отговор

    До коментар #11 от "БАЙ Х@Й ‼":

    На 50 години съм!😂😂😂😂😂🇧🇬

    Коментиран от #14, #15

  • 13 Не ме беше чалгар

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Превеждаше гръцки песни и ги пееше на български! Ама то трябва и да погледнеш навън за да го разбереш!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 БАЙ Х@Й ‼

    7 1 Отговор

    До коментар #12 от "Не съм келеш!":

    АМИ ЩО СИ ОЩЕ ТУК ‼ НАЛИ ТРЯБВА ДА СИ ПРИ СВ. ПЕТЪР‼ Рейс ли чакаш😡

    Коментиран от #17, #18

  • 16 Гост

    1 4 Отговор

    До коментар #11 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Какви стари градски от този съм чул само , преработени гръцки и сръбски песни . Тоест чалга . Да харесвам опера , оперета . Слушам класика , джаз , поп , Ню уейв , рок , Ню ейдж , и други стилове музика който стават заслушане но не и , чалга тъпотия не зависимо кой я пее или се мъчи да я пее . Вие си го харесвах тоя поп колкото искате .
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "БАЙ Х@Й ‼":

    А ти чакаш ли го слушайки някакъв поп от Хисаря . Какво е това гадно име което си избрал намек за човешки орган ли на мъж.

    Коментиран от #21, #22

  • 19 Роза

    5 0 Отговор
    Каквото и да стане с него,единствена утеха ще му остане това,че навремето си е поживял така,както му харесва.Всичките му триумфи са в миналото!Поживял си е ,попял си е,но никой не му е обещавал,че всичко това ще продължи вечно,нали?Всички знаем,че един ден ще дойдат старостта и болестите,но когато дойдат не сме готови да ги приемем!
  • 20 Гей тинейджър

    1 0 Отговор
    Дастииии на сички мен пак ма кефи с тея космати гарди мноо е мажкарско
  • 21 БАЙ Х@Й ‼

    6 0 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    Чувал съм песните му, това не ме прави фен! Концертите на Слави зад граница са неща които само Лили и Емо са постигали! Аз също харесвам Пърпъл и Юрая, но това не значи , че трябва да плюя другите! Нали това е да зачиташ свободата на културата у другия! Когато Св. Петър реши Той знае как да ме извика‼ А за инфантилния с идеята да праща всички 50 годишни Горе - прав му път , НЕ МУ ПРЕЧА ДА ТИЧА ‼ Ама да се правиш на Наполеон или Господ- си е диагноза ‼
  • 22 БАЙ Х@Й ‼

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    Ника съм си го избрал от разговорния израз за НИКОЙ! За човек от когото не зависи нещо! Но малко го цензурирах защото блокираха коментарите ми с него, а и в последствие Радан го ползва за Борисов!
  • 23 Свети Петър

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мнение":

    Идвам при теб чадо ,като чукнеш 50 да та прибера !