Last news in Fakti

24 Май, 2021 16:07 4 839 7

Рецепта за вечеря: Вкусни кебапчета с хлебчета

  • кебапчета-
  • хлебчета-
  • кайма-
  • какво да сготвя

Опитайте една по-различна рецепта

Рецепта за вечеря: Вкусни кебапчета с хлебчета - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

500 гр. кайма

5 скилидки чесън

2 чаени лъжички сода за хляб

сол и малко повече черен пипер

по избор 100 мл. газирана вода

Необходими съставки за хлебчетата:

500 гр. брашно

2 чаени лъжички захар

2 чаени лъжички сол

1 суха мая

100 мл. олио

250 мл. хладка вода

Начин на приготвяне:

Към каймата добавете настъргания чесън, содата, солта, черния пипер и газираната вода. Смесете всичко заедно. Оставете сместа в хладилника, докато приготвяте хлебчетата.

Смесете брашното, маята, захарта и солта. Във водата добавете олио и замесете хлебчетата. Към края добавете още три супени лъжици олио и месете за още 1-2 минути. Оставете тестото на топло да удвои размера си. След това го преместете на работния плот и го разделете на 4 части. Оформете на топки и разточете всяка от тях на кора с дебелина 1 см. Всяко хлебче поставете на чиста кърпа и отгоре покрийте с друга кърпа. Оставете да престоят 15 минути.

Междувременно, включете фурната на 250 градуса и сложете тавата вътре и тя да се загрее добре. Наредете хлебчетата в горещата тава и печете, докато получат златисто-кафяв цвят.

Извадете каймата от хладилника, покрийте я с кърпа и ги оставете за малко. С помощта на шприц направете кебапчетата, изпечете ги на грил тава, а ако ги печете във фурната, отгоре ги намажете с разтопено масло.

След това изсипете половин литър вода в същия съд, малко суха подправка, оставете да заври и отстранете от котлона. Сложете друг незалепващ тиган на огъня, загрейте го добре, добавете малко от подправената вода (3-4 супени лъжици), след това сложете хлебчето разрязано наполовина, докато попие течността и се запече малко. Повторете процедурата с другите хлебчета.

Добавете нарязан лук, пише Actualno.com.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Извади

    0 3 Отговор
    к*р от г*за жените
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Без коментар

    4 1 Отговор
    кайма+кимион+сол+/ч.пипер по желание/....Месиш,режеш дъното,на пластмасова бутилка 0.500мл вкарваш каймата вътре,буташ я с нещо през отвора....и получаваш перфектното кебапче....ако каймата ти е от МЕСО!!!
  • 7 Ей туй

    1 2 Отговор
    много го ям но без питките