Last news in Fakti

25 Май, 2021 16:05 3 394 2

Рецепта за вечеря: "Зелена" лазаня с тиквички и сирена

  • лазаня-
  • тиквички-
  • сирене-
  • спанак-
  • какво да сготвя

Свежо пролетно предложение

Рецепта за вечеря: "Зелена" лазаня с тиквички и сирена - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

3 тиквички

200 гр. спанак

1 глава лук

½ връзка копър

500 гр. аспержи

125 гр. крема сирене

200 гр. моцарела

стрък пресен лук и копър

2 с.л. масло

сол, пипер

Начин на приготвяне:

Тиквичките се измиват и нарязват на ленти с дебелина 3-4 мм. Аспержите се почистват от външната обвивка с белачка. Половината се разполовяват по дължина. Спанакът се измива и блендира заедно с лука. Задушава се в масло за около 3-4 минути, докато омекне. Отново се връща в блендера и се пасира до пюре със сол и пипер.

В керамична форма се поставят последователно слой от тиквички, слайсове моцарела, спаначеното пюре, тиквички, крем сирене, целите аспержи, отново тиквички, моцарела и натурално крем сирене.

Накрая се подреждат и разполовените аспержи. Лазанята се пече около 40 минути, докато стане златиста по повърхността. Украсява се с пресен лук и копър, пише woman.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а яяя

    4 1 Отговор
    Вече ми идва байгън от тикви, тиквички и тиквеничковченценца
  • 2 Ей туй

    1 1 Отговор
    ще го ям малко