29 Май, 2021 14:07 17 483 22

Братът на Красимир Гергов почина след усложнения от COVID-19

  • красимир гергов-
  • брат-
  • коронавирус-
  • covid-19-
  • почина

Мъжът се заразил в края на април

Тежка загуба сполетя рекламния бос Красимир Гергов. Брат му Тодор Гергов почина неочаквано след усложнения от COVID-19. Напразни се оказаха усилията на лекарите да спасят Тодор, който бе в активна възраст и работеше на пълни обороти, помагайки на бизнесмена. Братът беше от години дясна ръка на Красимир Гергов.

Семейство Гергови не огласи официално новината, защото всички са в потрес, особено децата на Тодор. Мъжът се заразил в края на април. Първоначално той подценил симптомите и започнал лечение чак когато вдигнал много висока температура, което се оказало фатална грешка. Лекарите се оказали безсилни и след няколко дни в болница, Тодор Гергов издъхнал. Красимир Гергов от години е смятан за една от най-влиятелните личности в рекламния и медиен бизнес в България. От създаването на Би Ти Ви той бе неин неофициален собственик, а в момента притежава миноритарен дял от 6%.

Роден през 1961 г. в София, той е внук е на Марин Туевски, който е първият комунистически кмет на Правец. Вуйчо на Гергов е небезизвестният генерал от гаражите на УБО – Бончо Бончев. Красимир завършва Висшия институт за физкултура „Георги Димитров“ със специалност „Туризъм, алпинизъм и ориентиране“ и специализира в американската медийна компания CNN в Атланта. През 1994 г. Гергов придобива правото за излъчване на CNN за България. Създател е и на първото частно национално радио в България.

Работи и в сферата на туризма и инвестира в голф комплекси в България. Бизнесменът е сериозно критикуван от природозащитници, че негови строежи попадат в защитени зони, унищожавайки местообитанията на редки растителни и животински видове и допринасяйки за презастрояването на българското Черноморие, писа Уикенд.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не се

    80 5 Отговор
    и съмнявам в мандраджийското котило на другарите милионери !

    Коментиран от #21

  • 2 ДАНО

    38 2 Отговор
    НЕ Е БИЛ КАТО БРАТ СИ. АЛЧЕН И
    КРАДЛИВ. ПАМЕТ.
  • 3 На правешкия

    34 5 Отговор
    цървул ли е бил кръстен ?
  • 4 Е КАК ТАКА

    39 3 Отговор
    НЕ ОЧАКВАНО!?КАКВО СА ОЧАКВАЛИ!?А И КАКВО ГО ИНТЕРЕСУВА „ОБИКНОВЕНИЯ”БЪЛГАРИН!!!
  • 5 Мими

    43 2 Отговор
    Защо забравят че всички ще умрем , цял живот се чудя .......

    Коментиран от #9

  • 6 Последния Софиянец

    37 2 Отговор
    Това никой не го интересува
  • 7 Ivan S

    49 2 Отговор
    Не е хубаво, но някак си не скърбя. Ще спра до тук, да не ставам простак.
  • 8 Краси Гергов

    2 31 Отговор
    Не е участвал в обществени поръчки, не е бил и на държавна работа. Постигнал е много неща в живота. Бизнесмен с нюх. Да, работил е със силните на деня, но това е приспособимост. Доста е дарявал. Лека му пръст на брат му, господ да го прости
  • 9 една жена

    10 11 Отговор

    До коментар #5 от "Мими":

    Е какво като ще умрем всички, да легнем и да чакаме ли бе Миме?
  • 10 Крис51

    44 0 Отговор
    Странни неща пише тук, макар че са пейснати от българската Уикипедия. Навремето /като манекен и млад служител в УБО - тогавашната ДАНС, беше приятел на мой съсед/ живееше на улицата зад нас, която казваха, че е кръстена на дядо му, очевидно някакъв функционер от БКП - "Ангел Гергов". После върнаха старото име на улицата - "Люботрън". Не виждам да пише, че е бил в службите, макар че явно е напуснал млад. Подозирам, че е от тогавашните "назначени" капиталисти", очевидно успешен. Познавах жена му /първата/ и дъщеря му, която тогава беше към 5-6-годишна. После се преместиха някъде в "Бояна" и изведнъж се яви в публичното пространство като голям медиен бос.
  • 11 123

    38 0 Отговор
    С милионите до тук отиваш си гол и бос и богатите също плачат
  • 12 Другия с коня

    41 0 Отговор
    Красимир Гергов е щатен служител на Първо главно на ДС - разузнаване....Собственик на БТВ медия груп....2001 ва,веднага след придобиване собствеността на БТВ започва и Шоуто на Слави Трифонов по БТВ.......И точно 2019 та ,когато я продава,Слави се изнизва от БТВ.....
  • 13 Помнете,

    29 0 Отговор
    че ковчегът няма джобове. Грижете се за душата си.
  • 14 Последния Софиянец

    18 7 Отговор
    Време е Кацаров да забрани глупостта загинал от Коронавирус. Сигурно е имал пълен картон от придружаващи заболявания, вероятно е починал от пневмония. А даже може и да се окаже гербав

    Коментиран от #17

  • 15 НЕЕ голяма загуба, от тази фамилиа!!

    20 0 Отговор
    Ще скърбят близките му, иначе не буди съжаление тази фамилия!!
  • 16 Афера

    14 2 Отговор
    Боклуци
  • 17 Не само Умен

    14 4 Отговор

    До коментар #14 от "Последния Софиянец":

    Красимир Гергов в съдружие със социолозите Кънчо Стойчев и Андрей Райчев - трето поколение Комунист, създава фирма Блек сий Рама с капитал 60 МИЛИОНА и изграждат най гплямото в Европа голф игрище с 18 дупки и Петзвездна хотелска част до Балчик ъс заменки на земи във вътрешността на страната в Защитени Територии...Последния Софиянец няма да играе Голф там и може само а мечтае за Готвачите на Красимир Гергов за Ресторанта си където сервират Шопска салата ,Шкембе чорба и Мршана скара с люи чушки и топла бира....
  • 18 гбхнмбвнм

    9 18 Отговор
    Заразил се бил в края на април.
    В края на април имаше ваксини вече свободно бе, оланкоолу!
    Да не говорим, че тези са толкова богати, със сигурност са имали още от самото начало достъп да ваксини.
    Вероятно поредният антиваксър, платил с живота си.

    Коментиран от #19

  • 19 Пепо

    12 10 Отговор

    До коментар #18 от "гбхнмбвнм":

    Стига писа глупости ! Днес отивам на погребение на добър приятел.40 дена докторите се бориха за живота му, след пневмонията получи усложнения на белия дроб и се зарази април месец . Много внимаваше в контактите .Аз се ваксинирах, а Вие?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Joro

    7 1 Отговор
    Красимир Гергов не е рекламен бос, а един от сивите кардинали на прехода, назначен на най-висока длъжност от тогавашната групировка около А. Луканов. Една от задачите му е да остане сравнително дискретна фигура, зад кулисите, от където да дърпа конците. Бизнесмен с нюх, ала-бала.