Last news in Fakti

2 Юни, 2021 17:54 2 118 7

Продадоха бельото на императрица Елизабет Австрийска за 3800 евро (СНИМКА)

  • бельо-
  • елизабет-
  • императрица-
  • императрица сиси-
  • търг

Продажната цена се е качила близо 4 пъти от началната

Продадоха бельото на императрица Елизабет Австрийска за 3800 евро (СНИМКА) - 1
Илюстративна снимка: Shutterstock

Бельо на Елизабет Австрийска, по-известна като императрица Сиси, беше продадено за 3800 евро на търг в Мюнхен, предаде БТА.

Цената е почти четири пъти по-висока от началната. Аукционна къща "Херман Хисторика" започна наддаването за комплекта долно бельо от фин бял лен от 1000 евро. Той се състои от три части и е бил от летния гардероб на императрицата. Бельото е от периода между 1870 и 1880 г. Камизолата без ръкави е обточена с дантела, а памучните дълги чорапи са бродирани с малка корона в червено и буквите "Е.С." Лятна рокля на императрица Елизабет Австрийска беше продадена за 30 000 евро, а елегантна кремава пелерина - за 23 000 евро.

Сиси, родена Елизабет Баварска през 1837 г., става съпруга на австрийския император Франц Йосиф Първи, който властва от 1848 г. до смъртта си през 1916 г. Сиси умира през 1898 г. Елизабет се превръща в култова фигура, по-специално в немскоговорещия свят, благодарение на поредица филми, заснети през 50-те години на миналия век и представящи живота ѝ в романтична светлина.

Вещите са принадлежали на покойна жена, която е искала да основе музей, посветен на Сиси, но не е успяла. Сиси не е първата историческа фигура, чието бельо беше предложено на търг на "Херман Хисторика". Преди няколко години аукционната къща продаде чифт копринени долни гащета на нацисткия военен лидер Херман Гьоринг за 3000 евро.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боко Борислава Барцелона

    6 1 Отговор
    На Мис Гащи струва 100 пъти повече!
  • 2 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    7 1 Отговор
    Лелееееее, това ще унищожи света - суетата ще унищожи света. Не започнем ли да мислим за истинските неща, света ще продължава да върви все по на зле и по на зле!
  • 3 В.В.П.

    9 1 Отговор
    Да не ги е купил, Плевню,,,с цел препродажба..???? Той си е търговец..
  • 4 Венета

    4 3 Отговор
    Оле, това ще мирише ужасно, на омазнена риба в консерва с изтекъл срок, ужас....
  • 5 dfu

    4 2 Отговор
    Много евтино ми се види за предмет на кралска особо. Вероятно са китайска реплика.
  • 6 На работа ли си бе?

    2 0 Отговор
    Ааа, тва на голям и стар леш, много добре ше стои....!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.