Last news in Fakti

10 Юни, 2021 16:05 7 024 4

Рецепта за вечеря: Баница с варени яйца

  • баница-
  • варени яйца-
  • майонеза-
  • какво да сготвя

Подходяща както за вечеря, така и за закуска

Рецепта за вечеря: Баница с варени яйца - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

5 бр. твърдо сварени яйца
около 300 г сирене
100 г майонеза
400 г кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб
300 г фини точени кори за баница

Начин на приготвяне:

Фурната се пуска да загрее на 180 градуса. Яйцата се обелват и настъргват на ренде. Към тях се добавят натрошеното сирене, майонезата и киселото мляко, в което е угасена содата. Разбърква се добре, пише zajenata.bg.

В намаслена тавичка се подрежда баницата - корите се редуват с плънката, или пък се завиват на руло по 3, като във всяко се слага част от плънката. Отгоре баницата се поръсва с малко масло или олио и се пече в предварително загрятата фурна.

След изпичането се напръсква с вода и се покрива с кърпа.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Честит празник

    5 0 Отговор
    Баба на това му викаше "изчанчена работа" . От какъв зор варени яйца и майонеза. Я спретнете една хубава истинска баница, омесете питка, направете нещо с пиле( по принцип днес се готви кокошка). Спасовден е! Здраве, благополучие,късмет и небесна закрила във всеки български дом!
  • 2 Нкгхк

    2 0 Отговор
    Баница с авокадо няма ли? Баница е супер трудно да я докараш от нищото. Виждал съм на живо една женица как точи кори с метър и двадесет тънка точилка. Като магьосница.
  • 3 hmhmhm

    1 0 Отговор
    и магданоз за украса - евала !
  • 4 15 годишен

    3 0 Отговор
    Няма да зияносвам по този начин яйцата...!