Last news in Fakti

11 Юни, 2021 17:32 10 378 7

Ще имате двойна реколта от пипер, ако ...

  • пипер-
  • чушки-
  • реколта-
  • почва-
  • торене

Най-полезната информация, свързана с отглеждането на пипера

Ще имате двойна реколта от пипер, ако ... - 1
Снимкa: Shutterstock

Сигурни сме, че и вие, както всички останали, държите изключително много на това върху трапезата си да сервирате колкото се може по-полезни и лишени от пестициди чушки. За да се случи това обаче е нужно самите вие да се занимавате с отглеждането на този зеленчук, пише Actualno.com. В противен случай никой не е в състояние да ви докаже дали наистина е така.

Знаем, че градинарството не е лека задача, но пък крайният резултат оправдава вложените време, усилия и труд. Сигурни сме, че сред вас има както начинаещи градинари, така и такива, които от дълго време се занимават с това. Решихме да селектираме най-полезната информация, свързана с отглеждането на пипера и сме сигурни, че ако се вслушате в съветите, то тази година реколтата ще е двойна.

Какво да знаем при отглеждането на пипер?

Ако искате наистина богата реколта, трябва да спазвате няколко простички правила. Едно от ключовите неща за богат добив е самата почва. Чушките обичат богатата черноземна почва. Там се чувстват най-добре и категорично ще ви се отблагодарят с обилен плод.

Температурата е следващият фактор, на който е нужно да обърнете внимание. Помнете, че на това растение не му влияят добре резките промени в температурата. Това всъщност е и една от причините много хора да избират отглеждането да се случва в парници.

Влажността на почвата е с фундаментално значение за богатата реколта. Трябва да ги поливате редовно, като внимавате водата да не е твърде студена. Ако пък прекалено често ги поливате, рискувате развитие на паразити по растенията.

Торенето е следващото, за което да помислите, ако целта ви е двойно по-висока реколта. Заложете на естествената тор и 3 – 4 пъти през сезона подхранвайте растенията с нея. За да дават много плод, можете на всеки две седмици да изсипвате по супена лъжица пепел около корена и след това да я смесвате с почвата.

Спазвайте тези правила и ви гарантираме, че тази година ще имате толкова много пипер, че самите вие няма да повярвате как е възможно това.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 провинциалист от провинция Тракия

    5 7 Отговор
    Реколта от пипер няма да имате - той иска друг климат. В статията става въпрос за чушки.
  • 2 Кую

    4 1 Отговор
    И да се осеменяват т. е. Опрашват.
  • 3 Ех Вени

    13 1 Отговор
    Хубави статии пишеш по малките часове, но градинарството не е като порното.
    Ако чушките се поливат докато цъфтят, плодовете окапват и реколта - йок.
  • 4 Пеперони

    9 1 Отговор
    Статиите за топене на чушки са далеч по-интересни, отколкото мечтите на авторката за богата реколта от пипер.
  • 5 Ще имате, двойна реколта пипер

    1 0 Отговор
    Ако сте добър и не мързелив земеделец, демек който си разбира от работата...!
  • 6 Хаджи Папурко

    0 0 Отговор
    Мотика и ..... много труд.
  • 7 Аман

    0 0 Отговор
    Да, ако сме на село. У градо ще имаме реколта на чушки.