Last news in Fakti

16 Юни, 2021 10:05 12 994 7

Рецепта на деня: Мекици с газирана вода

  • мекици-
  • газирана вода-
  • закуска-
  • какво да сготвя

Идеалната закуска

Необходими продукти:

ЗА ТЕСТОТО

газирана вода - 250 мл

прясна мая - 20 г

олио - 100 мл

захар - 1 ч.л.

брашно - 700 г

ЗА ПЪРЖЕНЕ

олио - на око

Начин на приготвяне:

В дълбока купа сипете половината брашно (350 г), добавете сол и разбъркайте. След това налейте газираната вода, олиото, маята и захарта. Разбъркайте всичко добре и оставете да отстои 15 минути. След това добавете останалото брашно (350 г) и замесете тесто. Покрийте с чиста кърпа и оставете да втаса. След това премесете, сложете върху хартия за печене и разточете.

Нарежете на парчета с желан размер, покрийте с кърпа и оставете 15 минути. Пържете икономичните закуски в загрято олио, докато не позаруменеят от двете страни.

Вадете любимите мекици върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. Ето ви предложение за вкусна закуска или вечеря, добавете малко сирене, лютеница, мезенце и се наслаждавайте. Ако сте любители на сладкото - сервирайте мекиците с газирана вода с мармалад или сладко, пише Actualno.com.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Железаров

    7 2 Отговор
    Диня с мастика по ми допада.Ваксинираш динята с достатъчно количество мастика,охлаждащ добре.После режеш,ядеш и ревеш от кеф.

    Коментиран от #6

  • 2 Врачка

    7 4 Отговор
    Мадам В от “актуално” е закусвала с биричка и е объркала рецептата.Газираната вода винаги играе ролята на сода бикарбонат използвана за бухване на тесто,кайма и др.Маята има друго предназначение и не се “турга” едно към гьотере в тестото.
    Слаб 2 за рецептата но ще кликна поне 10 пъти на линка за надницата на Венелина.Клик,клик,клик,клик……клик.
  • 3 Рецептата на неграмотни мустакеси

    6 3 Отговор
    Пържени мекици и качамак и една торба баници, едеално.... след това,,, пръц,, леш......!
  • 4 долен сайт

    2 2 Отговор
    ..."докато не позаруменеят"....Венелино...,що за иДиот си не знам....,каква е тази дума....като преписваш статии,означавали че не можеш малко труд да положиш и да погледнеш какви глупости преписваш....едно кило бездарие имаш м/у зъбите....
  • 5 ПиПи

    2 3 Отговор
    Рецепта на деня: Мекицици с газирана вода.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ей туй

    1 1 Отговор
    много го ям но с кисело мляко не с вода